Alparslannesi Oğlum 7 aylık süt alerjisi ve çoklu besin alerjisi var. Doktor açalım bağırsakları alışmaya başlasın artık leke de çıksa kan görene kadar kapatmayacağız dedi ama uyurken çocuk inliyor resmen çok huzursuz gözleri kapalı ağlıyor uykudayken çok üzülüyorum ne zaman alışır siz nasıl geçirdiniz bu süreci?
Oanne Aç bence yedikçe alışıyorlar çok hırpalama ama dayanacaksınız inan yedikçe atlatılıyor azar azar ver
Alparslannesi Oanne şuan ona vermiyorum daha doktor sende deneyelim hepsi bitince ona geçeceğiz dedi bir de ona versem nolcak kim bilir inan yiyesim gelmiyor onu öyle ağlarken görünce Allahım herkese yardım etsin. Sizin nasıl geçti
hndathn Kızımında vardı her çeşit süt ürünüyle yapılan hazır ya da ev yapımı yoğurda bağırsak tepkimeli besin alerjisi teşhisi koydu doktorumuz.agzina yoğurt girdiği an yarım saat icinde inanılmaz acılı pişik oluyordu bu pişik kanlı yaraya kadar gidiyordu ama ben sütü ürünü tuketince emiyordu asla böyle bir şey olmuyordu direkt kendisi tuekttiginde oluyordu. kaldırdık verdik kaldırdık verdik 7.ayında başlayan bu alerji ancak 20 aylıktan sonra geçti
Alparslannesi hndathn geçmesine çok sevindim oğlum anne sütü alınca oluyor daha onda deneyemedik bile geçmiştir diye düşünüyordum 2 gündür ne uyku uyuyor ne de gazı bitiyor. Diyete devam edeyim mi sizce üstüne gidersem daha mı acı çeker ki
Alparslannesi hndathn bu arada bizim süt ve süt ürünleri, kakao, haşhaş, tahin, susam, kırmızı meyve ve sebzeler, narenciye grubu alerjimiz olanlar
hndathn Alparslannesi azar azar deneseniz gördüğünüz tepkileri doktorunuzlada paylaşın.biz deniyorduk 3 gün 1 çay kaşığı zaten anında pisige dönüyordu sonra doktorumuz 1 hafta 10 gün kaldırıyordu sonra 1 1.5 çay kaşığı derken tepkiye göre yine kaldırdı sonra 2 çay kaşığı böyle böyle 1 tatlı kaşığı derken 1.5 ardından 1 yemek kaşığı en son bir çay tabağı kadar yedirdim ama bu dediğim gibi 20 aylığa yakındı artık ardından corbalarina terbiye yapmamı ayran cacık olarak yoğurdu vermemi söyledi öylede denedik baktık tepki yok sonra yine direkt yoğurt olarak ver dedi ondada sıfır tepki gördük. bize kefirde yasaktı önce yoğurda tepkisini olcturdu baktık iyi gidiyoruz 5 ayda kefir denedik aynı şekilde ver bırak ver bırak diye diye kefiri de hemen hemen 25 aydan sonra tüketmeye başladı ama kefire verdiği tepki yoğurda verdiğinden azdı tepkiler uzun süreli olmuyordu da zaten ama yoğurt yüzünden çok acı çekti😔
Alparslannesi hndathn onu sorayım canım doktor bana arttırarak ye dedi bir miktar söylemedi az az yiyeyim bende yoğurdu düşünemiyorum bile fırınlanmış börek yediğim halde bu şekilde tepki verdi insanın içi acıyor