Merhabalar bebeğim 3,5 aylık. 3 aya kadar gazdı kolikti derken herhangi bir uyku düzenimiz olmadı. Memede sakinleştiği için sürekli emziriyordum. Dolayısıyla meme+mama+gaz döngüsü böyle bir süre devam etti ve doğduğundan beri doğru düzgün uyumayan bir bebeğim var. Şimdi bebeğimin gaz problemleri azaldı. Uyku süresi arttı. Sorun şu ki uykuya dalmak için meme arıyor. (Yalancı meme 5-6 çeşit denedim çok tutturmaya çalıştım uğraştım kabul etmedi.) emziriyorum, devamında mama veriyorum gazını çıkarıyorum uyuması gerekiyor ancak aranmaya başlıyor, ağlıyor. Tekrar meme verirsem 1-2 çekip uykuya dalıyor aç değil yani biliyorum uyumak için istiyor. Yatağına yatırıyorum bu defa da tekrar gazı oluyor ya da hazımsızlıktan uyanıyor sonra rahatlamak/uyumak için yine meme isteği… böyle bir kısır döngüye girdik. İlk defa bu akşam emzirdim, mamasını verdim, gazını çıkardım ve meme vermedim. Kucağımda pış pışla hafif sallanarak sürekli pozisyon değiştirerek uyuttum ama çok ağladı. Sonra çok üzüldüm pişman oldum onu böyle ağlattığım için. Ağlatarak uyutmak istemiyorum doğru bişey yapmadım sanırım 😞 ne yapılır bu durumda tecrübeli annelerin ya da uyku eğitimi konusunda bilgisi olanların yorumlarına ihtiyacım var…