Neseelii Merhaba hanımlar Bebeğim 15 aylık 6. Aydan beri kahvaltı tabağı yiyordu yumurta peynir pekmez ceviz karışımı sanırım sıkıldı bir aydır yemiyor , omlet yaptım yine yemedi pankek yaptım arada yedi yumurta yemesi lazım ama aklıma başka bir şey gelmiyor.. Bu sabah yumurtayı tavada pişirdim iyice ezdim muz ekledim az yoğurt biraz yedi böyle siz neler yapıyorsunuz.
Mrvll Neseelii hep karışım hâlinde mi verdiniz yumurtayı şimdiye kadar? Bu önerilmiyor genelde. Ayrı ayrı tadına aşina olmaları gerekiyor, bulamaç halinde verince bir yerden sonra sıkılabilirler. Ya da geçici bir durumdur. İnşallah düzelir durumunuz. Bizim 19 aylık. Hiç bulamaç karışım vermedim hâlâ yer yumurtasını. Peynirini ayrı yer. Yogurdunu ayrı yer. Zeytin yemez birtek. İlk aylarda haşlama verirdim yerdi. Büyüdükçe kendi kahvaltilarimizda yağda pisirince o şekilde alıştı. 1,5-2 yumurta yer sabahları tavada yapınca. Haşlamayı denemedim ama onu bu kadar yiyecegini dusunmedigim için bu şekilde yapmaya devam. Daha kolay yiyor bu şekilde hem. Sürekli sunun. Unutturmayin. Aç olduğu zamani kollayin. İllaki yiyecektir. Sadece zorlamayın
Eslemveasya Neseelii Haşlama yapın. 16 aylık haşlama bi tane veriyordum artık iki tane haşlama yapıyorum. Çok pişmiş olmıcak biraz kayısı kıvamı. Ben öyle yapıyorum.
Zlm Neseelii artık çok büyümüş bulamaç yapmaktan vazgeçin hergun yemesi iyi ama bu kadar sıkıntı yapmayın bazen benimkide yemiyo yapicak birşey yok diyip geçiyorum omlet pankek falan gibi şeyler yapıp verin ben içi yuvarlakli yuvarlaklarin içinde suratlar olan tava almistim bak bunun suratı var falan diye oyalaniyo bugün pankek i kendi yapti bunu ben yaptım içine bunu şunu koydum diyip yedi
Neseelii Mrvll haşlama da veriyordum , sanırım genel olarak yumurta yemek istemiyor artık inşallah geçer teşekkür ederim.. ☺️
Neseelii Anr5155 olabilir haklısınız yumurtaya ara verdim diyelim ama beyaz peynir yemedi kaşar az yedi kahvaltıya dair ne yedirsem diye düşünüyorum 🙄
Neseelii Zlm zaten artık bulamaç yapmıyorum yazdım aslında pankek olsun omlet olsun bunları da pek yemiyor bunların haricinde ne yapılabilir diye sormak istedim..
Zlm Neseelii biraz ara verin çok sıkılmış olabilir bide mujver yapabilirsiniz hem sebze hem yumurta yemiş olur. Birde yumurtayı kaseye kırınca içine biraz yoğurt koyup çırpıyorum farklı bı tad ve görünüşü oluyo. Yada kendisine yaptırın
Anr5155 Neseelii mücver, krep, menemen, tahin pekmez, börek, fırında patates, haşlanmış patates, patatesli yumurta kızıma yedirdiğim aklıma gelenler bunlar kendimiz kahvaltıda ne yiyorsak onlardan veriyorum genelde.
Bugleminannesi28 Neseelii hep bulamac seklindemi verdiniz tabiki usanmis olabilir ve genelde ayrı ayrı tad sahibi olmaları gerek. Ben mesela bir gün haşlanmış yumurta bir gun tavada tereyağlı bir gün kaşarlı omlet bir gün taze soğanlı omlet bir gün menemen bir gün patatesli omlet veriyorum yani ilk başta sade şekilde aşina olmalı hep bulamac halde muz ceviz vs. Karıştırıp verdiyseniz bıkmış olabilir peynir olarak ta arttirabilirsiniz kizim ceçil peynirine bayılıyor onun dışında kaşar veriyorum yada Süzme yoğurt yapıp nane ekleyip zeytinyağı ile veriyorum bu şekilde . Pankek yapıyorum yiyor bazen pekmezli pankek veya sevdiği meyve ile muzlu vs. Pankek yapıyorum
Neseelii Bugleminannesi28 yok hayır hep değil omlette yaptım ama her zaman yumurtalı bir şey yaptım sanırım yumurtadan sıkıldı teşekkür ederim
Ekinveannesi Neseelii arada sigara böreği yapıyorum poğaça yapıyorum ama genel olarak ben de karışım yediriyorum çünkü başka türlü 1 tam yumurtayı yediremiyorum.
OglumAlp Neseelii tam buğday unlu 1 yumurtadan krep yapıyorum onu eline verince yiyiyor Ekmek verir gibi Evet sıkılıyorlar canım
Neseelii Zlm bu sabah öyle yaptım ama yumurtayı pişirip çatalla güzelce ezip muz ve yoğurt ekledim yedi.. gece emiyor acaba diyorum daha geç mi kahvaltı yaptırsam belkide acıkmıyor tam olarak .
OglumAlp mobesebesir iki tatlı kaşığı tam buğday unu 1 yumurta Çok az tuz karıştır iyice Tavayı yağla Önlü arkalı 2 dk pişir
mobesebesir Neseelii menemen yapıyorum kaşarlı yapıyorum patatesli yumurtali tost yapıyorum pankek yapıyorum
Eminos Neseelii patates kavurmasi yapin arada arada yumurtali ekmek kizartmasi yapin degisiklik iyidir
Eminos Neseelii patatese yumurta koymayin zaten bikmistir cocuk o gun sadece patates yesin biraz esnetin kendinizi