eylulyagizmoms_ Kızlar kaynanam 15 tane konserve salça göndermiş. Buzdolabımda yer yok. Serin güneş görmeyen bir yere koysam bozulur mu? Birde kendi yaptığı 10 kilo turşu var onları da aynı şekilde serin güneş görmeyen yere koysam bir sey olur mu
limonkolonyasi eylulyagizmoms_ bisey olmaz canım bende öyle yapıyorum serin güneş olmayan yere koyuyorum
aybikreis eylulyagizmoms_ Dolapta saklanmaz zaten. Salçaları açtıktan sonra dolapta durmalı, ben güneş gören yerde tuttuğum da oldu mecburen. Hava almadıkça bozulma olmuyor. Turşular serin yerde durmalı tabi yumuşuyor yoksa
Didem0101 eylulyagizmoms_ nerde yaşıyorsunuz eğer sıcak bir memlekette yaşamıyorsanız dışarıda bir şey olmaz konserveye zaten bir şey olmaz ama ben mersindeyim mesela turşuları çabuk yemezsek serin yerde bile bir süre sonra yumuşuyor evin deposu var apartmanın kullandığı orda saklıyoruz mecbur hepsini ora daha soğuk oluyor çünkü kışın doğal gaz yanıyor ev sıcak oluyor
eylulyagizmoms_ Didem0101 o zaman turşuları daha serin bir yere koyayım odanın içi serin güneş görmüyor ama ister istemez havalar daha sıcak olduğu için yumuşayabilie. Teşekkür ederim