Mervetnl Kızlar bebeği parmak ucu yürüyen var mı? Henüz yürümüyor kollarından tutunca adım atıyor 1-2 gündür parmak ucunda ama tam basınca denge kuramıyor. Yürüteç kullanıyorum soracaklar için, onda da arada tam arada parmak ucu basıyor.
sevvgi Mervetnl bence buna yürüteçte sebep oluyor, çocukların motor gelişimde olumsuz etkileri var istedikleri gibi yönetemiyolar çünkü yürüteç yönetiyor vücut dengesini. Ellerinden tutup yürütmeniz daha sağlıklı. kısa zamanda yürüyecektir bu şekilde 🥰
cemre_-34 Mervetnl kaç aylık ? Yürüteç parmak ucu yürümeye teskıl eder ve uzun süre devam ederse çocuk nörolojik takıbı ve fizyoterapist takıbınde gerekebılır
Mervetnl sevvgi bende aynı şeyi düşündüm ama oğlum 12 kilo ve inanın gün boyu kucakta taşımam çok zor 🫠 daha azalttım kullanmayı
Mervetnl cemre_-34 düşer diye korkuyorum onda da tam ayakta duramıyor ya o yüzden hızlı gitmiyor mu onlar?
cemre_-34 Mervetnl ayaklarına lastik bağlayıp yavaş gıtmesini sağlarsınız onun yerine de masa sandalye gibi kolay itecek şeylerle teşvık edersınız ama daha küçük cnku 9 aydan snra daha ıyı olacaktır
Mervetnl cemre_-34 sanırım beklemem lazım belki genetik olabilir mi diye düşündüm halasıda öyleydi dedi babası uzun bi süre parmak ucunda yürümüş çnk
cemre_-34 Mervetnl genetik olma gıbı söz konusu olmuyor malesef genelde parmak ucu yürütecden kaynaklı derler ama hala devam ederse iki yaşına kadar o zaman alta yatan sorun araştırılır nörolojim doktorum öyle derdi parmak ucu bıle yürüyen kışı tanı olarak SP konulur dedi fızık tedavı ol düzeltmeye ya da botoks ıslemı on plana atılır derdi sız takıpte kalın yürütec ortadan kaldırın bence
Mervetnl cemre_-34 yani ayakta durana kadar yürüme arkadaşı alamam sanırımdğşer çünkü 8,5 ay sonrası ona geçiş yaparız aslında basıyor ayaklarını arada ama genelde parmak ucunda gidiyor 😞
cemre_-34 Mervetnl yurutec kalsın 9 aydan sonra kulanın yürüme arkadaşı bazen heves ederler o tutar bnde yanında tutarım yürütürüz mesela daha erken bebegınız parmak ucu olmaması için belıne basıp ayak tabanına degmesını sağlayın kı unutmasını sağlamış olursunuz
Mervetnl cemre_-34 mantıklı bişi söylediniz çok teşekkür ederim geri dönüşler için gerçekten 🙏🏻 Yarın bide ayakkabı alıcam belki fayda sağlar onuda sorucam çok olucak ama vicco mu almalıyım başka bişi mi sizce?
cemre_-34 Mervetnl ayakkabı ıcın de çok erken genelde fızık hocalarımız bile yürüme olunca gıydırmeyı tesvık ederler genelde ayakları cıplak kalmasını yerı hısetmesını ısterler farklı zemınlere cıplak bastırın kalçadan tutup güzel videolar var ızleyın yardımcı olur size :) rica ederim 😇