rozalinda_roz Aranızda yada çevrenizde kordonlarını bağlatan var mı. Zararı var mıdır ? Korunma yöntemlerinden en iyisi olduğunu duydum sizce doğru mu ??
AyyuceNurY rozalinda_roz En güvenilir değil artık doğurma ihtimali izin sıfırlandığı demek dinimizce günah her hangi bir sağlık problemi olmadığı sürece Rabbim emretmemiş ama günümüzce yaygın bi seçenek haline geldi başka bi yöntem denediniz mi
ilkaay0 rozalinda_roz annem zamanında 3. doğumundan sonra kordonlarını bağlatmış. Birkaç tanıdığım daha var bir şikayetleri yok. Kordon bağlatmak spermle yumurtanın birleşmesini engelliyor o yüzden de hamile kalınmıyor. Dini açısını bilmiyorum günah yazan olmuş 🤷🏻♀️
aptall rozalinda_roz öyle hamile kalan da var hatta tam tersi açtırıp asla hamile kalamayan da var erken yaşta bağlatıp pişman olan da var 2 oğlum var bende bağlatmak istiyorum ama ilerde pişman olurum korkusuyla yapmıyorum
Alya-Sena rozalinda_roz annem en son kardesime dogum yaptikdan sonra tupleri baglatti 13 sene oldu memnun
rozalinda_roz AyyuceNurY aslında birçok yöntem var haklısınız dinen günah olduğunu duydum fakat tekrardan açtırabiliyormuşuz. Hiçbir korunma yöntemi garanti vermiyor.
rozalinda_roz ilkaay0 bende aynen öyle biliyorum ve ilaç spiral falan kullanmak taktırmak istemeyenler için en iyi yöntem ama bilmediğim için sormak istedim tahliyesi var mı diye acaba
rozalinda_roz ilkaay0 tehlikesi varmı diye taktıktan sonra ağrısı kanaması herhangi bir sorunu var mı acaba
Yarenysra rozalinda_roz bu takılacak birşey değil tüplerinizi bağlıyorlar belli bir yaş aralığı olması lazım, açılınca da %50 ihtimal var çocuğunuzun olması için
rozalinda_roz aptall benimde korkularım var fakat kalıcı bir yöntem ve günümüz teknolojisinde kapatıp istediğiniz zaman tekrar açtırabiliyormuşuz.
Alya-Sena rozalinda_roz aradan epey zaman gecti cok hatirlamiyorum acikcasi birde 2 tip baglatma var sanirim eltim tamamen baglatti 9 10 sene once suan 42 yaslarinda filan pisman oldu cocuk icin geri de actirma sansi olmadi
35lavanta rozalinda_roz Ben bağlattım 2.doğumum sezaryen oldu direk bağlayın dedim verdiğim en doğru kararlardan biri
rozalinda_roz 35lavanta ağrı kanama falan oldu mu sezeryanda mı bağladılar benimde ikinci ameliyatım olacak düşünüyorum ama korkularım var