Bedrye oğlum 3 yaşında su an
9 aylıkken ise başlamıştım
İşe başlamadan 1 ay öncesinde babaannesi her gün bize geldi
Bebeğimi bırakmadan önce alışması için böyle bir süreç geçirdik bakan kişiyle.
Odadan bile çıksam mutfağa gidiyorum isim var halledip geleceğim bay baayy diyordum oda bay bay yapıyordu bakıp.
İlk masum masum bakıp dudak büzdü🥹
İlk günlerden başlayıp ise başlayacağım son güne kadar her gün
Kademeli bir şekilde babaannesi ile başbaşa kaldı
Süreyi kademeli arttırdım
Temel bakimlarini ben yanındayken babaannesi yaptı ve onunla hep konuştum babaannesi altını temizleyecek babaannesi mamasını vericek babaannesi meyve yedirecek babaanne banyo yaptıracak vs vs
Ben yanındayken oyunlar oynayarak babaannesiyle vakit geçirdik 3 ümüz
İse başlayacağım gün 9 aylık oğlum ilk defa ateşlendi
İse başlayacağım günün sabahina kadar başında durdum. Sonra ise gittim çok mahsundu bakışları
Giderken bay bay yaptırdım kapı kapanınca çok ağladı😢 kapıda durup dinledim babaannesi oyunlar oynayarak oyaladı biraz sonra sustu bende işe doğru gittim o gün eşim hastaneye de götürdü enfeksiyon filan mı varda acaba ateşi çıktı diye. Çünkü ilk defa böyle mahsundu ateşi bu kadar yüksekti ve hiç inmemisti.
Enfeksiyon yok diş yok. Hiç bir şeyi yok.
Akşam eve geldim ateşi düşmüştü. Teyzem dediki senin gideceğini anlayıp üzülmüştü günlerdir birazda babaanne bakınca ayrı kaldınız gibi bisey de olunca ondan uzulmustur belki demişti. Belki dedim.
Şükür biseyi yoktu o gün bitti bu olay.
Sonra eve temizlik işleri için haftada 1 yardımcı tuttuk ben işten gelir gelmez bebeğimi emziriyordum ve hemen yemek işine koyulmam gerekiyordu.
Emzirip babasına bebeği bırakıp hemen yemek hazırlığına geçiyordum. Yemeği fazla yapıp 2 gün yiyecek kadar ayarlıyordum
Bebeğimin yemeğini de arada hemen yapıyordum babaanesi zaten bakımına saatlerine düzenine hakimdi. İçim rahattı ondan yana.
Yemek işi de bitince hep beraber ailecek vakit geçirmeye çalışıp sonrasında banyo uyku rutinleri başlıyordu.
Gece yanımda yatırıyordum zaten emdiği için aksi mümkün değildi beni çok arıyordu gece.
Sabahları her gün 7de kalkardik kahvaltı hazırlık vs 9da ilk uykusuna geçerdi ben o uyumadan önce evden çıkardım gittiğim yeri anlatırdım kaçta geleceğimi de. Babaannesiyle güvende olduğunu anlatırdım. Onu sevdiğimi söylerdim. Anne babanın ise gitmesi gerekli bebeklerde evde oyunlar oynayacak derdim. Ben çok konuşurdum oğlumla bebek mebek dinlemedim yani oda anlar gibi bakardı. Hissederdi.. o uyumadan evden çıkardım kapıya kadar getirirr bay bay yaptırirdim
Kaynanam ne anlar o dese bile dinlemezdim hisseder o bebek deme derdim güvende olduğunu hissetme ihtiyacının olduğunu bilirdim. Bu yüzden hep konusrak hissettirmeye çalışırdım.
Ona görünmeden çık evden arkandan ağlamaz hem dese bile kabul etmedim mutlaka kapıda bana bay bay yapacak derdim ona görünmeden çıkarsam güveni sarsılır korkar derdim hepte kapıda uğurladı beni ağlasa dudak buzse bile hep anlttim geleceğimi
Akşam gelince elimde hediye yada sevdiği biseyleri almadım hiç ya da bunu sözünü vermedim. Bu şekilde olmaması gerekiyormuş akşam gelince sana oyuncak alicam vs gibi şeyler ile çocuğa yaklaşılması gerekiyormus o yüzden yapmadım. Oğlum 22 aylık olana dek çalıştım. Sonra 2. Çocuğuma hamile kalınca bırakmak durumunda kaldim.
Velhasıl işinizi seviyorsaniz, getirisi size iyiyse gidin çalışın size de çok iyi gelecek ben ilk 1 ay zorlandım ama alıştım ve hatta manevi yönden çok daha rahat olduğumu işten gelince çocuğumla vakit geçirmenin zaman ayirmanin önemini anladım. Evdeyken sürekli ev işi o bu derken mental olarak çöküyor insan ve çocuğuyla yeteri kadar ilgilenecek psikolojisi olmuyor bence ben çalışınca bunu gözlemledim çünkü. İzinli günlerimde sadece çamaşır işleri ve yemek işini yaptım yardımcı olduğu için ve eşimde haftada bir temizlik yaptığı için yani haftada 2 kere temizlenen ev bize yetti. Kaynanamda sağolsun bizde bebeğime baktığı sürelerde supurme yemek işlerini yaptığı için bana çokta bişey kalmıyordu sadece oğlumla ilgilenmekten başka ☺️ kaliteli vakit geçirmenin önemini kavriyorsunuz işten gelince hasretle kavusuyorsunuz ve daha kaliteli vakit geçiriyorsunuz manen aslında iş yeri sizi dinlendiriyor çocuğunuza karşı daha sabırlı anlayışlı oluyorsunuz. Maddi olarak kattığı şeyleri söylememe gerek yok zaten. İlerde kreşe de başlayınca daha kolay oluyor herşey zaten. Benimde hayalim oydu su an kreşte bende işte olavaktim ama kardeşi doğunca işi bırakma durumunda kaldım. Çalışmak maddi manevi insanı besler diyenlerdenim kolay gelsin şimdiden süreciniz kolaylıkla keyifle ilerlesin zaman çabuk geviyor inanın daha dün gibi bebeğimi bırakıp ise gittiğim dönemler su an 3 yaşında inanamıyorum 🥹🫶