Edaclp geçmiş olsun benim kızımında çoklu besin alerjisi var ilk 6 ay doktor doktor gezdim bişeyi var diye alerji belirtilerinin çoğu vardı bir iki doktor alerjisi var gibi ama az önemsiz dediler çünkü kilo alıyordu ( alerjik çocuklar zor kilo alırmış) ama hep huzursuz hiç uyumayan, döküntüleri olan, mukuslu kaka yapan, reflü ve bir çok şeyi vardı. Meğersem çok ciddi bir çok şeye alerjisi varmış. Alerji testlerinde bazen çıkmayabiliyor. Burada badem sütü önerisi yapan biri olmuş. Mesela benim kızımın kuruyemişlerede alerjisi var 19 aylık olacak hala yasak. Kullanmayın bence ama doktorunuza sorun. Ben 6 ay emzirebildim annenin diyet yapması çok zor yapana helal olsun ben denedim ama yapamadım çünkü testlerde çıkmayan bir çok şeye daha alerjisi çıkıyordu sütümde zaten çok azdı mama artı anne sütü şeklinde ilerliyorduk doğduğundan beri doktor tavsiyesiyle. alerji doktorumuz anne sütünü keselim dedi. Diyet yaparkende dediğini gibi herşeyde süt yumurta falan var ben sadece yumurtasız makarna yiyordum. O bile rahatsız ediyordu bebeğimi. Doktorum bir diyet listesi vermişti ona uymaya çalıştım. Kızımın dana eti, kuruyemiş, bir çok meyve, süt, yumurta gibi şeylere alerjisi var. Artık deneme yolluyola başka başka şeylerde alerjisi olduğunu buluyorum. Naçizane tavsiyem çok iyi bir doktor bulmanız. Biraz sabır biraz zaman geçiyor korkmayın. Benim doktorum çoğu geçer ama fıstık kaju gibi şeyler kalabilir dedi. Süt alerjisi varsa eğer geçiyor merak etmeyin. Birde hindistancevizi sütünü kullanabilirsin sadece demişti doktorum. Keçi sütü de yasaktı çapraz reaksiyon yapıyormuş aklınızda olsun bana çevremde herkes keçi sütü kullan demişti doktor izin vermemişti.