feyzaball Kızlar kızım iki aylık ve devlet hastanesindeki Dr iki bacağındada kalça çıkığı olduğunu ortepediye götürmemizi söyledi başka Dr lerede göstereceğiz başına gelen var mı varsa belirtileri nasıl yazar mısınız
Eceemmm feyzaball benim kızımdada kalça çıkığı var 2 aylıkken öğrenmiştik belirti bizde olmadı dışarıdan anlaşılmıyor 4 aydır pelvik bandaj kullanıyoruz 6 aylık şuan Allah şifa versin
DerinMiran feyzaball gorumcemin kizindada 1 aylikken kalca çıkıgi var denildi 1 ay cift bez bağladı duzeldi
Linoss1 feyzaball Kalça çıkığı şüphesi olan bebeklerde çift bez veya araya kalın bir havlu koymanın tedavi edici bir etkisi yoktur. 10 yıl öncesine kadar uygulanıp bir etkisi olmadığı kanıtlanmış tam tersi bacaklarda açılma duruş bozuklukları yaratabileceğini söyledi bize gittiğimiz profesör. Ve kalça 60 dereceye yakın bir sayıysa çıkık denmez derece düşüklüğü denilirmiş bize kundak yapmamamızı haricinde birşey uygulamaya gerek olmadığını söylemişti yaş dediğinde kontrole çağırdı gittiğimizde düzelmişti. Her doktorun görüşü farklı sanırım 🤷🏻♀️
feyzaball Yagmur358 bize birşey demedi ortopedi gönderdi ama bı tanıdığımz dedi bizde yapıyoruz şuan çift bez
ministavsan7 Derecesi kaç? Bizde çıkık yok ama 3 aylıkken 57 derece ölçüp gelişim geriliği dedi 1 ay ortez kullan dedi 10 gün kullandım başka doktora gittim o da bi şeyi yok bu kızın dedi. Geçen yine götürdüm ilk götürdüğüm doktora 62 derece ölçtü benim fikrimce kendiliğinden düzeldi bizimki çünkü açısı çok küçük değil başka doktora da gösterin derim
Eceemmm feyzaball bencede öyleyse gelişimsel kalça çıkığı geçiyor gelişim geriliği derecenizde çok düşük değilmiş
ministavsan7 feyzaball yani sizinki çıkık mı bilmiyorum ama dereceleriniz çok düşük değil bi de 2 aylık diyorsunuz biz 2 aylık gittiğimizde de bu civarlardaydı çift bez bağla 3. Ayda tekrar getir demişlerdi. Tedavi gerekirse 3. Aydan sonra bandaj ya da ortez veriyorlar dokroe öyle demişti bize. Ama çıkık farklı bir durum mu bilmiyorum
elifnsli Bizde de 2 aylıkken belli oldu belirtisi yok biri 53 biri 59 du, 3 aylıkken gittik çift bez takıp düzelmemiş 2 aydır boncuklu ortez kullanıyoruz ay sonu kontrol var geçen ay 58 62 olmuştu dereceler inşallah bu ay çıkar
Eceemmm 58prens sağ 56 52 solda 51 Di şuanda sağ iyileşmiş çok şukur sol içinde alçıya almayı düşünüyorlardı 59 derece çıktı bandaj devam ediyoruz şimdilik