Zeyzey6645 40 kiloyum bilerek vermiyorum. yiyorum ama malesef koşturmaktan hep yarım kalıyor sonra da yemek istemiyorum. Ben bişeyler anlatıyım belki fikir olur. Gıda mühendisiyim yenekler hakkında bir kaç fikir vereyim. Öncelikle diyette aç kalmak diye birşey olmamalı bu başkı başına insanın iradesini kıran yegane kelimedir DİYET.
Yasaklar yok sadece faydalı besinler var.
1) Normal tabağa değil daha ufak kahvaltı tabaklarına koyarsanız porsiyonunuz küçülür ama fazla gözüktüğü için de normal tabak gibi gelir (şahsen ben dolu tabak çok severim önce gözüm doyacak sonra karnım😄) .
2) Yemekten yarım saat önce - yemekle- Yemekten yarım saat sonra SU DAHİL hiçbirşey içilmecek çünkü mide asidinin ph dengesi bozuluyor ve yediğiniz yemek daha zor sindirilir.
3) ayçiçek yağı yemeklere koymamalısınız (doymuş yağ asidi fazla) onun yerine Zeytin yağı yada tereyağı tüketebilirsiniz bu göbek çevresinde oluşan yağı da engeller bir çoğu vücuttan atılır.
4) paketleme ürünleri yemeyin ancak evde kendiniz yaptığınız SÜTLÜ tatlıları az şekerli olarak tüketebilirsiniz bunların başında dilerseniz Sade dondurma da muazzam bir diyet dondurmasıdır herşey dozunda tabi
5) Kahvaltı da Ekmek yok. Ekmeksiz mükemmel şekilde karın doyurulur. Tarif veriyorum: biraz maydonoz,biraz dereotu, yumurta,peynir,yulaf unu(Bunu evde yulafı blender dan geçirerekte elde edebilirsiniz) karıştırıp yağsız tavada önlü arkalı pişirin 2 adet yiyebilirsiniz. Arasına bol yeşillik domates ve peynir muazzam. Öğlen: meyve 3-4 kuruyemiş VEYA belki kendinizi şımartmak için sütlü ve az şekerli tatlınız veya yoğurt içine doğranmış meyve olabilir BU KADAR. Akşam : evde ne yemek pişiriyorsanız 3.maddede adı geçen yağlar ile hazırladığımız az tuzlu yaptığınız yemekleri yine porsiyonu ufak tabak ile yiyoruz. Ekmek yine yok. Ve bu 💥 EN ÖNEMLİSİ Yavaş yemek Yemelisiniz ve çok çiğnerek yutun yemekleri. 📯
💥Yatmadan 2 saat önce Yemek yok
💥Günde 3 litre su 😘😘
💥Kahvaltıdan en az 1 saat sonra şekersiz çay-kahve içebilirsiniz.
💥Etin yanında süt ve ürünlerini yemeyin demir emilimi azalır.
Yediğiniz yiyecekler için Sınır koymayın ADETLERİNE SINIR KOYUN çünkü azı yarar çoğu zarar 🤗
bunlara uyup zayıflamayan yok ne kendinize diyet diye zindan edin ne de aç kalın 💕 bişeylere yasak gelince insanın canı daha çok istiyor🤷🏼♀️ Umarım yardımcı olabilirim sizlere 🥰