_ipekk18 Uyku gerilemesi.
Uyku terörüyle karışıyor biraz. Bende oğlumun uyku sorunu için böyle bir post açmıştım 😌
Uyku teröründe çocuk hiçbir şey duymaz, gözleri kapalı uykuda olmaya devam eder, bir yandan çığlık çığlığa ağlar bir yandan kimseyi yanına yaklaştırmaz vsvs.
Biz çooook uzun süre yaşadık bu durumu, sonra bir çocuk gelişimi uzmanıyla görüştüm. Benim oğlumda deli gibi ağlayarak uyanıyordu, yanına gittiğim zaman kucağıma gelip kalkmamı istiyordu tüm evi geziyorduk beraber. Sakinleşince tekrar uyutuyordum.
Görüştüğüm uzman uyku gerilemesi dedi birde bu ara korktuğu bir şey oldu mu diye sormuştu, konuşuyorsa eğer sabah uyandığı zaman gece ağlayarak uyandın neden uyandın annecim diye sorun dedi, ertesi sabah sordum, paaaaat dedi 2 ay önce anneannesinin evinde stor perde düşmüştü o zaman tepki vermemişti ama bilinçaltında kalmış 🤦🏻♀️
Sonra devam eden günlerde hayır artık perdeler düşmez, deden perdeyi tamir etti cici oldu diye anlattım. Sonrasında düzeldi. Bazen yine korkuyor gibi oluyor ama anında kend tekrar cici diye perdeyi seviyor.
Sizinde bebeğinizin belki korktuğu bir şey olabilir ya da uyandığında yanında sizi göremediği için korkuyor olabilir. Uyku gerilemesiyle ikisi birleşince uykudan uyanınca terör estiriyolar 😂