Merhabalar anneler . Oğlumda bugün itibariyle yumurta ve badem alerjisi çıktı . 1 buçuk ay kadar evvel Bülent Şekerel' e egzama, kakada mukus, huzursuzluk vb. şikayetlerle gitmiştik. Yumurta diyeti uygula, yediklerini yaz, bir şey olursa irtibatta olalım dedi gönderdi. Egzama için coresatin pembe ve dermatop ( kortizonlu ) kremler verdi. 10 gün Coresatin bol bol sür, 3 gün dermotopu çok az sür dedi. Kortizonlu olduğu için. Düzenli kullandım . Bebegimin yanağındaki egzama ciddi derecede azaldı. Sevindim geçti dedim. Yumurta diyetine kesintisiz devam ettim. Fakat sonra geri geldi bu egzama. Bu sefer daha büyüdü, kızardı, kaşındı. Yavrum uykusunda bile kaşıyordu. Çok geçmedi ensesinde ve kafasında da minik minik belirdi. Hocaya tekrar bugün gittik. Alerji testi yaptı. Ve malesef ki bizde de yumurta ve badem alerjisi çıktı . Çok üzüldüm ama Rabbim beterinden korusun diye kendimi sürekli telkin ediyorum. 😔 Etmeye çalışıyorum ya da. Oğlum 5 buçuk aylık . Hoca; ek gıdaya geçiyoruz, sebzelerden başlıyoruz dedi. Ilk hafta kabakla başlayabilirsin. Sonra çesitlendir dedi. Kabak haşla, sonra zeytinyağı, daha sonra patates, havuç, pirinç bu sekilde artarak devam ettir dedi. Ilk zamanlar sadece 2 ana öğün sabah akşam şeklinde. Bakalım bu şekilde başlayacağız . Inşallah güzel ilerleriz. Rabbim tüm bebekleri korusun . Hastalara şifa versin. Dermansız dert vermesin . Bebeklerimiz bir an önce iyileşsin inşallah.