Şimdi arkadaşlar şişmanım ama bunun yarısı et yarısı dert 😂😂 çoğunluğu da mutfakta geçirdiğim zamanlar 😅 bugün de yaptım elimin lezzeti de maşaAllah inşaAllah var hocam hazırsanız basıyorum düğmeye bastım 😅😂😂
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı (gevrek olsun isterseniz süt) gevrek olmasın derseniz yoğurt) benim psikolojim burada karar veriyor 😅
1 paket kabartma tozu
1cay kaşığı ucuyla veya biraz tuz
Peynir dilimleri
Dereotu
Un
1 yumurta beyazi sarı israf olmayacak üzerine sürülecek ( ha ben ırkçılığa karşıyım sarıyı beyazı ayırmam derseniz pogacanin üstüne bir şey sürecek bir şey kalmadığında fazla kızarmaz bilginize 😅)
Önce peyniri yıkıyoruz ev peyniri ise tuzu ciksin diye market peyniri ise gerek yok (ben ev peyniri kullanıyorum ben tercih meselesi saka saka köyden geliyor beleş 😁) sıvılar süt ve sıvı yağı veya yoğurt ile yağ sonra peyniri az biraz tuzu yumurtanın beyazı sarısı ayri kaba alıyorum karıştırıyorum iyice dere otununda ben bunu maydanozlu da yapıyorum ne varsa artık iyice homojen bir kıvam elde ediyorum yavaş yavaş unu ve kabartma tozunu ekliyorum karıştırıyorum unu benim gibi bodoslama dökersiniz yoğurt ve süt yardımı ile hamuru açabilirsiniz, ele yapışmayacak bir hamur elde edince yarım avuç yağ alıp hamuru bir daha yagliyorum parlak olsun diye bunu kimse size söylemez 😁 sonra elimde şekil veriyorum psikolojim karar veriyor kaynanami düşünerek yapıyorsam kafam kadar oluyor annemi düşünüyorsam ağlamaktan gözlerim bulanık görüyor şekil olmuyor bile kocamı düşünüyorsam poğaça yarım kalıyor 😅😁😂😂 şekil veriyoruz en son üzerine sarisini sürüyorum üzerine de az biraz daha dere otu gezdiriyorum sonra susam çörek otu falan en son da ayetel kürsi ile fırına gönderiyorum uğur beee diye 😂😂😂 fırından çıktıktan sonra sıcak sıcak saklama kabına alıp ağzını kapatıyorum ta ta ta ta işte hazır yumuşacık dereotlu pogaca tepsiden kaç tane cikiyor bilmiyorum saymak gibi huyum yok bereketi kaçmasın siz isterseniz tepsi ölçülerini birer birer artırarak yapabilirsiniz afiyet olsun. 🦦☺️😅