Canlarim Merhaba 3yaşındaki yeğenimin bu gün çölyak testi pozitif çıktı kan değerlerinde dr endoskopi için gün verdi tam tanı o zaman konulacakmış bu durumla karşılaşan varmı ?
demetdemircioglu Canlarim merhaba benim kucuk gorumcem down sendromlu ne yazikki bide cölyaki var kayinvalidem hep ona özel hazirlar ekmek kek pasta falan doktorlar yine ayrintili bilgi verceklerdir özel beslencek onun harici hayatini etkilemez sanirim
SerpilG Canlarim annem çölyak. Çok dikkatli olmak gerekli. Lokantalarda bazen yalan söylüyorlar un yok vs. gibi. Hazır gıdalara dikkat etmek lazım. Neyseki artık çölyaklılar için birçok şey var marketlerde. Diyeti bozmamak lazım. Kansere sebep oluyor. Annemin başına geldi. Çok şükür ameliyat ile atlattı
MasalMavi Canlarim çok geçmiş olsun canım benim yiğenimde çölyaklı 🥺 ve geliş geriliği yaşamaz ama zayıf oluyolar bağışıklığı olmadığı içinde sürekli hasta oluyolar malesefki yiyecekleri ayrı beyaz un tamamen yasak halk ekmeğinin bi türü var tek onu yiyebiliyolar yemekleri özel yapılıyor çok zor bi süreç 4 yıldır bu şekilde ve doğru düzgün bir tedavisi yok malesefki hatta çölyak derneği var özel maaşları ciddi bi durum allah yardımcınız olsun 🙏🏽 Sormak istediğiniz ne varsa yardım edebilirim
Mrveutkusner Canlarim tahıllı şeyler yemeyecek diye biliyorum ona göre hazırlanacak her şey doktor net bir bilgi verir zaten
Defnem_ Canlarim canım korkulacak bi hastalık değil merak etme sadece yediklerine dikkat edicek ve bizlerden daha sağlıklı beslenmiş olacak
wafflee_42 Canlarim sadece gluten içermeyen yiyecekler ile besleniyor. Ekmeğini mısır unundan yapıyoruz.
EcemaylaA Canlarim Canlarim bende çölyak hastasıyım korkma canım erken tanı ve iyi bir diyetle gelişimi etkilenmez zor olacak çocuk için ama alışacak onun yaşam biçimi olacak alışacak kendisi zamanla
Canlarim Defnem_ inşaallah canım, ablamda baya kötü oldu😔ilk defa duyduk hep birlikte dikkat etcez inşaallah.
Canlarim wafflee_42 endoskopi yapılacak, inşaallah sonuçlar ıyi çıkar, iyi çıkmazsa bizde destek olup hep birlikte dikkat etcez 😔
Canlarim SerpilG çölyak hastalığını mi tamamen atlattı anneniz,Rabbim bütün hastalara şifa versin inşallah.
Canlarim MasalMavi sağolun Allah razı olsun, ablam çok üzgün benimde içim acıyor daha 3 yaşında 😔hiç bir bilgiye de sahip değiliz hastalık hakkında,yarin başka doktora da gidecekler,inşaallah hayırlısıyla iyi sonuçlar alırlar.
SerpilG Canlarim çölyak tedavisi yok cnm maalesef. Ömür boyu diyet. Diyete uymazsa kansere çevirme ihtimali doğuyor zamanla. Annem çok nadir de olsa bozuyordu diyetini ve zamanla kanser oldu neyazıkki. Kanseri atlattı. Midesinden bağırsağından ve pankreasından bir kısım alındı. Çok ciddi bir ameliyat oldu. Şanslıydı kurtuldu çok şükür.