esra101010 Kızlar süt alerjisi olan annelerimiz yazabilir mi nasıl besleniyorlar bebeklerinde yaşadıkları sıkıntılar neler çok sıkıntılı durumdayım yardımcı olun 🙏🏻
-elizsmom esra101010 bizimki bağırsak tepkili süt ürünleri içeeen bişey yedim mi kanlı kaka yapıpyr ve hemen pişik tarzı kızarıyor özel bölgesi hem meme hemde förmül mama veriyorum sebze bide
Gulay1 esra101010 benim bebeğimde bardı ilk 6 ay hiç birşey yoktu tadımlara başladım 3 gün yoğurt verdim 4 üncü günde vücut kızarmaya başladı kanlı kaka yaptı 5 inci gün doktora götürdüm süt alerjisi var verme dedi yumurtaya da alerji çıktı ondan kestim ilaç kullandık 5 gün geçti daha sonra ben sütlü tatlı çikotala falan yediğimde kabarıyordu doktor bendende kesti direk sütten geçiyor diye alerjik olduğu için doktor evolvia mama verdi tabi bebeğim içmedi elma suyuyla karıştırıp verdim şuna 14 aylık 1 yaşındayken alerjisi geçti doktor sen kendin sütlü birseyler ete kabarmazsa verirsin demişti birsey olmadı ama şimdi süt ürünlerini zorla yiyor tadını unuttuğu için test falan yapmıyorlar küçük olduğu için sen tadım yapa yapa bulman gerekiyor
Nikbin Sizin sütünüze mi yoksa bebeğin süt ve süt ürünlerine mi alaerjisi var ? Benim bebeğimin süt ve süt ürünlerine alerjisi var 4 ay 12 günlük. Özelde alerji testi yaptırdık, şu an süt ve süt ürünü içeren hiçbir şey tüketmiyorum.
esra101010 Nikbin kaka tahlili yapıldı süt alerjisi çıktı kakası sarı yeşile dönük mukuslu ve sürekli yapıyor birde kokuyor inanılmaz gaz sancısı çekiyoruz
esra101010 -elizsmom kanlı kaka yok çok şükür ama gaz sancımız çok o kadar dikkat etmeme rağmen 42 günlük bide daha
Nikbin esra101010 bunun bir ilaç tedavisi yok maalesef ki. Doktorlar ilerlerse mama tavsiye ediyorlar, sizin sütünüze alerjisi varsa çok zor. Bence bir özele de gidin tek doktorlar kalmayın . Benim arkadaşımın ilk bebeği de süt alerjisi idi annesini ememedi ikinci de öyle oldu ama şu an özel bir klinikte doktorun diyeti ile emiyor annesini
Roza49 esra101010 aynı durumu yaşadık ve biz geç fark ettik süt alerjisi olduğunu malesef kızım saatlerce her gün ağladı kolik diyip durdular merak etmeyin süt ürünlerini kesin rahatlar bebiş baktınız hala rahatlama yok yediklerinize dikkat edin başka şeylere de alerjisi olabiliyor benim kızımın yumurta ve domates alerjisi de var yani bunları ben yiyerek ve vücudunun verdiği tepkilere göre buldum
esra101010 Nikbin anne sütüne alerjiyi ilk kez duydum emiyor benim bebeğim sıkıntı olmuyor ama bilmiyorum ya testi nasıl oluyor
Nikbin esra101010 eğer kakasında kan varsa yada mukuslu kaka yapıyorsa anne sütü alerjisidir yani sizin sütünüz bebeğinize alerji yapıyor demektir . Süt ürünü alerjisi başka o alerji testi ile anlaşılıyor sadece
Nikbin esra101010 alerji testinde 20 e yakın akapuntur iğnesi ile bebeğin derisine besinleri veriyorlar ve bebeği bir süre o şekilde bekletip sonucu görüyorsunuz. Ama sizin sütünüze alerjisi varsa onun diyeti çok başka oluyor
Roza49 esra101010 ozaman yumurta yı da kesin oda alerjik besin daha sonra geçmezse domates kuruyemişler bunlar da alerjik besinler biraz araştırıp neler olabilir bakın ve kesin ama tek tek kesin ki anlayın mesela önce yumurta baktınız geçmesi sonra domates bir süre böyle deneye deneye bulursunuz biz öyle bulduk
Nikbin esra101010 test için çok küçük yapmayabilirler daha. Ama kakasında kan varsa siz direk süt ve süt ürünlerini ve yumurtayı bir kesin bunlara rağmen geçmezse o zaman sizin sütünüze vardır alerjisi
Gulay1 esra101010 evet 6 aydan sonra 6 ay boyunca ne bebeğim nede ben süt içeren hiç birşey yoktu ben yesem içsem bile kabarıyordu