minikkus434 Kaçıncı ayda ek gıdaya başladınız annelerim 9 gün sonra 5 aylık olucaz sadece mama kulanıyoruz ek gıdaya geçmek istiyorum
Muallim27 minikkus434 Biz 5 aylıkken doktorumuzun tavsiyesiyle ek gıdaya geçmiştik.Tadımlarla başladık ve kontrollü bir şekilde pütürlu bir şekilde yedirmeye çalışıyorum.Çünkü sürekli pürüzsüz mama tarzı yiyen çocuklar sonra puturlu gıdaları reddediyormus.
ftmnr1523 Ek gıda için en güvenlisi 6 ayı beklemek ve bebek belirli becerileri yerine getirdikten sonra ek gıdaya geçmek.
minikkus434 kuzeytobaby bol bol cığlık atıyor konuşmaya calışıyor dönüyor sürünmeye calışyor ama daha kolarını kulanamıyor sadece popusunu kaldırıyor😅
ftmnr1523 kuzeytobaby destekli de olsa dik oturabilmesi, kafasını tutabilmesi, yemek yeme hareketlerine ya da siz yemek yerken ilgi duyması ki bu sonuncu söylediğim biraz yanıltıcı algıladığımız bir durum olabiliyor.
minikkus434 Elf_moms ebemiz 5.5 aylıkken geçe bikicegimi söyle de ama mamayla kilosu geriden geliyor buda beni üzüyor 🥺
AviL06 minikkus434 ek gıda dönemi bebeği doyurmak olmadığı için kilo alımı sağlamaz ama bebeğiniz kafasını tutabiliyorsa mama sandalyesine oturabiliyorsa geçilebilir. Ben doktorumu dinleyerek 5 buçuk aylıkken başladık ama Osman gönülal diye bir doktor var o da kafasını tutabiliyorsa verilebilir diyordu 🥰🌹
minikkus434 Elf_moms 6 kg du enson şuan bilmiyorum mamayı da 120 ml yiyor ayına göre 150 180 yemesi lazım
Elf_moms minikkus434 anladım ama ek gıdaya gecseniz bile sadece tadım yapabilecek doyumluk olmayacak.
minikkus434 Elf_moms biraz daha bekliyelim bakalım Allah büyük teşekkür ederim ilginiz için hayırlı akşamlar 🥰✨
Elf_moms minikkus434 rica ederim bir anne olarak anlayabiliyorum sizi.Benim kızımda da süt alerjisi çıktı kilo alımı durur gelişmesi geriler denildi ama şükür şuan iyiyiz
minikkus434 Elf_moms bir kaç kere Mecburen ek gıda takviyesi yaptım rahatsız dı ve sanırım dönem Atağı geçiyor du mama filan yemiyordu zaten iki aylıkken memeden kesildi bazı sağlık problemleri yüzünden daha sonra vermeye korktum mamaya tekrar başlar başlamaz bıraktım ek gıdayı