gulsun-36 Burun akıntısı, öksürüğün ‘kuru’ olmadığını gösterir. Geniz dolu anlamına gelir. Geniz akıntısında yoğun sıvı, salgı varken onu daha da artırmaya yönelik ilaç kullanmak onu tıkar. Bazen malesef doktorlar kafadan ilaç yazabiliyor. Her öksürüğe her öksürük şurubu iyi gelmiyor.
Ben böyle durumlarda hep nazal yıkama yaptım genizi rahatlatmak için. Alerji şurubu reçete ediliyor genelde, geniz akıntısını durdurmak için. Onları kullandım. Öksürüyor diye direkt öksürüğü kesmeye, baskılamaya çalışmak anlam taşımıyor, kökenine inip onu temizlemek, ortadan kaldırmak gerekiyor ki bu da geniz akıntısı. Onun da ilacı antihistaminik grubu ilaçlar, alerjik damlalar. Ancak elbette uzman bir çocuk doktoru önerisi ile kullanmalısınız.
Henüz 6aydan küçük olduğu için bitkisel yöntem olarak yapabileceğiniz pek bir şey yok malesef. Ilık su, eğer ek gıdaya geçtiyseniz sıcak çorba iyi gelecektir. Bol bol burun temizliği (şırınga ile, serum fizyolojik - bildiğimiz serum olan izotonik çözelti- sıkarak yapılıyor. Aspiratör ile çekmek burunu dahada tıkayabilir.) faydalı olacaktır.
Eğer şikayetler artarsa, beslenememe, uyuyamama, hızlı nefes alma, o zaman yeniden doktor görmelidir.
Çok geçmiş olsun