Prensim93 Arkadaşlar anne sütü ile bebeğini besleyenler sütünüzün artması için özel beslenme programı yada takviyeler alıyormusunuz gerçekten işe yarıyor mu anne sütü veriyorum doğru düzgün beslenemiyorum uyuyamıyorum çocuğuma tek başıma baktığım için önerileriniz neler merak ediyorum.
Lavanta35_ Prensim93 bende tek bakıyorum şuan bide diş sıkıntımız başladı bugün öğlen 3te kahvaltı yapabildim 🥴 Vallaha en güzel sütü uyku yapıyorda nerdeeee.. Ama ben ilk başlarda hep kuru dut yaptım 5 yemek kaşığı kırı dutu 2.5 su bardağı suyla 10dk pişir her gün düzenli yap 1 hagta boyunca tüket bende çok işe yaramıştı şimdide tahin çok işe yaradı tahin pekmez yiyorum helva yiyorum kek kurabiye yapıyoruö tahinli baya sütüm arttı 6ay 22 günlüğüz
Melinoee Prensim93 Bol bol emzirin. Saat başı gerekirse. Rezene ve türevi çaylardan kesinlikle uzak durun yırt dışında asla önerilmiyor hatta rezenenin süt azaltıcı etkisi var. E-lactancia sitesine bakarsanız görürsünüz. Dünyanın kullandığı emziren kadınlar için yapılmış ilaç ve etken madde sitesi. Duşta emzirmeyi deneyin, ikinizinde üstü çıplak olacak şekilde üzerinize bir battaniye alıp ten teması ile emzirin. Yeme içme kilodan başka bir şey yapmaz. Her şeyin başı beyindir. Meme uçları uyarılacak beyne sinyal gidecek ve süt üretimi artacak. İyi emzirmeler diliyorum
Jeologanne Prensim93 bol bol su için en güzel süt yapan içecek👍 diğer tavsiyelwri arkadaşlar yazmış zaten hurma, kuru dut kuru incir vs Bi de ben nette okudum Bi su bardağı süt içine sıcak suda 15 dk bekletilmiş yumuşamıi incir 1 tatlı kaşığı Tahin ve 1 tatlı kaşığı susam hepsini robottam geçirin için o da iyi oluyor
Prensim93 Lavanta35_ ya internetten sürekli bakıyorum sütü en çok ne arttırır diye inanki bende hiç uyuyamıyorum çocuktan dolayı ev işi yemek yapması çocuk derken ne yiyiyorum ne içiyorum nede uyuyabiliyorum sütü en çok arttıran anormal derecede ne var belki eskilerden bilenler cıkar da paylaşır benimle diye açtım vallahi bilgilendirirseniz sevinirim
Aryaarya Lavanta35_ göğüsleriniz doluyor mj emmediği zaman şişlik dolgunluk hissediyor musunuz? Bir de 6. Ay kontrolünde kaç kilo almıştı
Lavanta35_ Prensim93 dediğim gibi kuzum kuru dut bide tahin çpk işe yaradı bende onlrı dene bakalım bi..
Aysemmm İncir ve üzüm baya arttırıyor canım..tahin pekmez ve helva da arrtırıyorMuş onlarıda deneyebilirsin☺️Ben birde humananın emziren anneler için olan çayını içiyorum oda etkili ☺️
Kbraikra Prensim93 bebeğe gaz yapıyor ben içtim ama içtim gibi bıraktım o çay yaramadı süte yapmadı hic
Prensim93 Lavanta35_ dut aldık canım bugün kuru dut dediğin gibi yapıcam inşallah deneyeceğim bakalım inşallah faydalarını görürüm
breeze1 Hurma, dut kurusu, rezene güzel süt yapıyor. Ben kuru üzüm, incir karıştırıp hoşaf gibi yapıyorum o da iyi oluyor. Mami power diye emziren anne içeceği var günde 1 defa ondan içiyorum. Hem kalorisi düşük kilo yapmıyor hem de sütü arttırıyor. Çocuk doktorumuz da bestlak damla önerdi. Günde 4 defa 20 damla suya damlatıp içiyorsun. Daha düzenli kullanamadım ama genel olarak kullananlar memnun.
Elifum breeze1 bestlak ın içeriği nedir biliyor musunuz ben Instagram da msj atıp sormuştum sitemize bakın dediler açıklayıcı bişey demedi baktım ama vaktim olmadığı için bulamadım
Prensim93 breeze1 hepsine bakıcam inşallah canım bende ne varsa denemeye çalışıyorum uykusuzluk olduğu için en azından yiyip içip çocuğa süt olsun ya vallahi hepinize çok çok teşekkür ederim
breeze1 Elifum “Rooibos ekstresi, Rezene ekstresi, Mine çiçeği ekstresi, Hayıt meyvesi ekstresi, Keçi sedef otu ekstresi, Arpa meyvesi ekstresi, Çemen tohumu ekstresi, Melisa Ekstresi” bunlar varmış canım.
Prensim93 Melinoee ayy canım yaa herşeyi denemeye acık biriyim çocuğum için yeter ki anne sütü alsın diye yeterki sütüm bol ve çok olsun sürekli emziriyorum gercekten ama bol süt olsun diye ne gerekiyorsa yapmaya da varım yani çok sağolun kızlar yaa bilgilerinizi paylaşmanız o kadar güzel ki hepsini de denemeye acık biriyimdir
Prensim93 Jeologanne canım çok teşekkür ediyorum bunuda deneyeceğim zaten bol bol suyu içiyorum Allah hepinizden razı olsun
Gastronomiss Ayva hoşafı, soda, kuru incir, boza, kefir, havuç bana çok iyi geldi bir de tavuk, balık düzenli beslenme en önemlisi.. Çemen otu ve ısırgan otu çayları da işe yarıyor
Sanli062 Prensim93 benim bebeğimin gece uykusu iyi ama sutum artmadi her şeyi denedim ama olmadı hala emiyo ama yumuşacık
Benoanne Prensim93 canim sende kendimi gördüm resmen benimde denemediğim kalmamıştı.humana dut kurusu kayısı incir ne duyduysam denemiştim . Birde Solgarin b12 vitamini kullandım sabah öğle akşam 2 şer adet gün de 6 tane. Bende çok çok işe yaradı sütün hem çoğalmasını hem kalitesi arttırıyor bir sure kullandım ve bna yeterli geldi.doktorumun tavsiyesiyle almıştım. Istersen doktoruna danışıp kullanabilirsin.
20Elif26 Prensim93 hiçbir şeye yazmasam bile süt görünce dayanamayıp yaziyorm yaa nedendir bilmem ama o kadar çok uğraştım ki süt için anlatamam çoğu kişi bu çocuk doymaz sütün yok diyordu valla önce inanacaksin asla pes etmedim gerçekten azdı sütüm her dk emzirdim beş dk da bir emzir ve inan gerekiyorsa saat başı emzir bol su iç ve göğsünü sıcak tut yazın sütüm artmıştı Denizli çok sıcak bir memleket bide 😀 şimdi süt yapan şeyler kadar süt azaltan şeyler de önemli nane maydanoz ve roka çok tuzlu limonlu şeyler yeme mesela turşu dan uzak dur bir süre sirke de azaltıyor nane maydanoz süt azaltıcı bunlara dikkat et. Neler sür yapar dersen de. Dereotu tere.bol sumaklı soğan.bulgur.( yulaf ezmesi süt hurma kuru incir hepsi blendirla bir ay iç hergun taze taze yap) yumurta.imkanin varsa hergun et köfte.tavuk.bunlar iyi süt yapıyor.ceviz badem.havuc.mayali şeyler mesela yoğurt ve ayran.ayva hemde mevsimi.kuru dut.bulabilirsen çörekotu yağı bulamazsan çörekotu ye. Valla aklıma gelenler bunlar bulgur pilavı içine kimyonu dök ye gazda yapmaz hemde süt yapar ben kısır yedim baya bir leğen kendim yiyordm 😀 sıcak duş uyu bide beş dk da olsa uyu çocuk ne zaman uyursa ev işi duruversin boşver sütün artana kadar @Monaroka
Prensim93 20Elif26 çok çok teşekkür ederim canım yaa Allah razı olsun vallahi gercekten bilgilendirdiğin bildiklerin için