omerts_mother Öncelikle merhaba güzel annler, bizim sorunumuz kabızlık 😔 Rekorumuz 10 gün henüz 3 aylığız bir çözüm öneriniz var mı? Ne yapabilirim ? Sizlerde de bu sorun var mı? Varsa nasıl üstesinden geldiniz 🙏
Bebitombuyuyor omerts_mother bende bekiliym şurda 4 gün olucak nerdeyse. Fitil koyuyorum itip geri çıkarıyor
ipekvera omerts_mother canım bizim de öyleydi acile gidiyorduk lavman yapıyordu ama o da doktor çok zorda kalmadıkça lavman yapma dedi. Ben çözümü mamasına şurup katmakta buldum. Mamasına bir çay kaşığı duphalac koydum. Bir çay kaşığı sabahki mamasına bir çay kaşığı akşamki mamasına günde 2 kere. Ertesi gün çok güzel yaptı. Ama doktor falan tavsiyesi değil ben kendim denedim prospektüsünde bebeklere az miktarda verilebilir yazıyordu. Doktora sıra bul al git çok uzun süreçti. Kendi deneyimim yani sen bilirsin istersen sen doktoruna soe öyle ver.
Araldoram omerts_mother bende hem mama hem meme ila ilerliyorum kendim bol bol kayısı tüketiyorum süt içiyorum mama verdiğim zamanda içine 3 veya 4 damla zeytinyağı damlatıyorum çok faydasını görüyorum ve düzenli yapıyor ama ben doktoruma danışarak yapmıştım bizimde en uzun 6 gündü
omerts_mother ipekvera Sanırım doktorumuz biraz rahat bir sıkıntı yok müdahaleye gerek yok falan diyor doktorumuzu mu degistirsem bilemedim bugün 11.gundeyiz canımı sıkıyor. Teşekkür ederim tavsiyeniz için bakacağım 🙏
ipekvera omerts_mother bizim doktor da öyleydi. Bebek bu arkadaşlar tabiki ağlayacak diyordu. İyiki söyledin biz bilmiyorduk. Başka bir doktorum da olur gaz sıkıştırıyoe daha çok ağlayacak diyordu.
omerts_mother Araldoram zeytinyağını sadece mama içerisine damlatıyorsunuz değil mi? Direk bir çay kaşığı versek bir sorun olur mu acaba 🥺
Elisaseleda omerts_mother olmaz ben 1 aydan sonra verdim sabah akşam hiçbir sıkıntı olmadı eczaneden içme zeytinyağı alın ama
Araldoram omerts_mother evet mamanın içine damlatıyorum 5 aylık olduk hala aynı şekilde yapıyorum düzenli yapıtor .Veredenilirsiniz unuttuğum zaman yarım çay kaşığı veriyordum
aslihankarapinar1992 Bebeğinizin poposunu zeytinyağı ve kulak çöpüyle uyurabilirsiniz hafif bir şekilde
omerts_mother aslihankarapinar1992 evet bunu çok denedim fakat fayda etmedi 😔 zeytinyağı ile karnına masajda yapıyorum bunu yaparken ama yok olmadı
omerts_mother ipekvera evet bir sorunu olmasa neden ağlasın ki anlayamıyorum 11 gün kabızlık normal mi ki ? Çok doğal karşılıyor..
aslihankarapinar1992 Yada bitkisel içerikli fitiller var onları kullanabilirsiniz 10 gün uzun bir süre bebeğede rahatsızlık verir
Elisaseleda omerts_mother biz 4 aylığız çok şükür bugüne kadar olmadı eczaneden içme zeytinyağı alım sabah akşam bir çay kaşığı içirin birde fitil kadar sabun ıslatıp verin poposundan
omerts_mother Elisaseleda evde zeytinyagim var onu kullanmamda bir sakınca olur mu ? Yoksa eczaneden mı almalıyım
ipekvera omerts_mother tıbben 2 haftaya kadar kaka yapmamayı normal karşılıyorlar hep sıvı beslendiği için. Ama ağlıyorsa huzursuzsa sen dene giderecek yolları kuzum.