arennehir benim kızım şu an 3 ay 17 günlük. doğumundan 3 aylık olana kadar emmediği ve uyumadığı zamanlarda sürekli ağlıyordu, ağlamaktan kıpkırmızı oluyordu, bacaklarını kendine çekiyordu sürekli.
ben de gaz sancısını giderme derdine düşmüştüm ve doktor mommy’s bliss önermişti, aldım. bir hafta 10 gün kadar 2-3 günde 1 sadece 1 ölçek vermiştim ve hiçbir işe yaramamıştı. daha sonrasında forum’dan, başka annelerden farklı damlalar/ ilaçlar öğrendim ancak hiçbirini denemedim.
uzmanlar bas bas bağırarak “ilk 6 ay sadece anne sütü” diyor, su bile verilmiyor ancak ilaçlar/ bitkisel takviyeler kullanmakta ısrar ediyoruz. Bu nedenle ben kendi yemeklerime kimyon kattım, kimyon kaynatıp içtim, bebeğimin bacaklarına sürekli hareket yaptırdım, çörekotu yağıyla karnına/ ayaklarının altına masaj yaptım, karın üstü zamanlarını artırdım ve tüm sıkıntılar zamanla geçti.
naçizane demek istediğim şu ki: lütfen çocuğunuza anne sütünden başka bir şey vermeyin, bu dönem inanın geçici ve benim doktorum bu süreçte canının acımadığını söylemişti.
lütfen rahat olun ve sabırla geçeceğini bekleyin 🌸