CmreKSidar bizde yaklaşık 2 aylıkken kakasında zaman zaman kan oluyordu gürültülü ve mukuslu kakası vardı. Kendimce internette araştırarak ve forumları gezerek diyet yapıyordum ve zamanla güçsüz düştüm. Sonra aile hekimliğinden çocuk alerji doktoruna gitmem önerildi. Alerji doktorumuz öncelikle benden diyet yapmamamı istedi ve bebeğimiz 5 aylık olunca kontrole gelmemi istedi. 5 aylıkken deri testi yapıldı. Susam, yumurta akı ve günlük süte duyarlı çıktı. Sütte kazein vardır. Kazeine duyarlı çıkmadı. Bu sebeple ek gıda da yoğurt peynir deneyebileceğimizi söyledi. Ek gıda içinde 3 gün kuralıyla başlamamı önerdi. Bende emziren bir anneyim. Sadece susam konusunda diyet verdi. Meseka simit, tahin gibi susamlı hiçbir ürünü yemiyorum artık. Eğer susamı kesmemize rağmen kakasında kan olursa yumurta ve süt konusunda diyet yapmamı söyledi. Zaten bağırsakların bir düzene oturması 9 ayı buluyor. 1 yaşında deri testi yapılacak ona göre bu gıdaları kullanıp kullanılamayacağı belirtilecek. Bu süreci uzun uzun anlattım çünkü çok yanlış bir yol izliyordum. Bebeğin klinik tablosu yaşanılan öykü hepsi bir arada değerlendiriliyor. Mesela bizde döküntü yoktu ama döküntüsü olan bir bebekte farklı yollar deneniyor olabilir. İsterseniz bu konuda bir çocuk alerji doktoru ile görüşün.