Semaaa39 ben çocuklara hep pastorize günlük şişeden mayaladım bebekken ama açıkcası yıl olacak 2024 onlarada maalesef güvenilmiyor. Hatta yıl olacak 2024 herşeyin pahalı olmasından kaynaklı tam yağlı süt bulmak çok zor. O yağlar nasıl alınıyor? Tabiiki de işlem görerek… Denetim var ama neyi denetliyor? Temizlik, ortam uygunluğu, hayvana ne kadar hormon verilir! organik diye yumurta alıyorum ama ne kadar organik, heryerde organik sertifikası onayı uçuşuyor. köye gittiğimizde, direk inek ve keçiden gözümüzün önünde sağılan sütü alıyoruz. Marketten aldığım en pahalı organik süt lezzet ve yağ oranı olarak yanına yaklaşamaz. Ayrıca market sütleri ticari olduğu için hayvanların yaşam koşulları besinleri vs köyde kendi kendine otlayan inekten daha sağlıklı değil maalsef. O yüzden market sütü sağlıklı ama sokak sütü sağlıksız çok da doğru olmuyor. İkisinin de sağlıksız olduğu yerler var. Burdan sokam sütü çok sağlıklı okullarda verilsin yorumu da çıkmasın. Ama yine de insanları yaftalamak hış değil. Herkesin kendi zarar tercihi. Sağlıklı olanı kendiniz besleyip, sağıp, pastorize edebiliyorsanız pastorize etmek.