Buse_asya23 selam kızlar bebeğim sekiz aylık mama artı ek gıda şekline gidiyoruz da bebeğime ben o gün bir dilim kek var ya anne kekleri heh işte onu biraz sıcak suyla ezip yedirdim aşırı derecede Sevdi geçen gün yine yaptım bu sefer içerisine ceviz de koydum vitaminli olsun diye onu da yiyor gayet güzel hayır demem o ki onun içerisinde yumurta beyazı falan da var ya acaba bir zararı olur mu yedirmesem mi yoksa
asmedomom Buse_asya23 yumurta beyazindan ziyade sekerden dolayi yedirmezdim ben. Bebeginiz icin ozel yapabilirsiniz, hem daha saglikli ve daha besleyici olur.
2boymommy Buse_asya23 bence böyle sekerli olan seyleri olabildigince gec verin cünkü bu sefer diger yemekleri yememezlik yapip hep bu tarz sekerli seyler isteyecek.
Ceycey001 Buse_asya23 bazı doktorlar yumurta beyazını 6/7 aydan itibaren azar azar 3 gün kuralıyla verebilirsiniz diyo hiç tattırmadıgınız seyleri 3 gün kurlaıyla verin diyorlar ama Ve bir dilimi komple ilk seferde vermeyin bence dilim var dilim var büyüklük olarak Benim bebegimde 7 aylık ben öyle ıslatıp vermedim de eline verdim mıncıkladı agzınada girdiyde ⅗ parca girdi
Deletedmom_112 Buse_asya23 yumurtadan ziyade zararlı olarak şeker var, ben yumurta beyazıni 8 aylıkken 3 gün kuralı ile verdim alerji yapmayınca devam ettim. Eğer alerji yapmazsa doktorlar yumurta beyazını verebilirsiniz diyor, kızım 20 aylık daha birkaç aydır arada ev yapımı kek tarzı şeyler yer. Eğer çok sevdiyse ona ev yapımı bebeklere uygun olacak şekilde kekler yapabilirsin keçi boynuzu unu veya pekmez ile tatlandirabilirsin.
Aslicamm Buse_asya23 şeker ve beyaz un koyuyosaniz vermeyin derim. Oğlum 18 aylık hala ona kendimize yaptığım kekten vermiyorum ayrı yapıyorum. Yumurta beyazi artık gözlemlenerek 6. Ayda bile verilebiliyor ondan ziyade şeker ve un problem
Aslicamm Buse_asya23 ben göz kararı koyuyorum kıvamına göre ama malzeme olarak yumurta, yoğurt, zeytinyağı, siyez unu (beyaz un harici herhangi bir un), karbonat, tatlandırmak için de elma suyu konsantresi kullanıyorum bazen sadece kuru meyve tat veriyo