Snlfjkdl Merhabalar kızımda yumurta alerjisi çıktı doktor alerji doktoruna yönlendirdim ama muayenesi bile çok pahalı devlet hastanesinde de direkt randevu alınamıyormuş . Bebeğine genel alerji testi yapan var mı nerede ve ne kadarsa yaptırdınız paylaşabilir misiniz lütfen
DurununAnnesi03 Snlfjkdl bizde devlette çocuk doktoruna gittik vücudu kabardigi için alerji den suphelendi ve merkeze şehir hastanesine gönderdi size en yakın şehir hastanesinde yaptırabilirsiniz ücretsiz Daha dün yaptırdık bizde Test yapmadan yumurta alerjisini nasıl anladılar Çocuk immunoloji ve alerji bölümüne e nabizdan sıra alabilirsiniz.
inannur Snlfjkdl devlette yaptırdım alerji testini çocuk ümmünoloji ve alerji polikilinigin adı kolundan yaptılar bizim 15 dk bir işlem sonuç hemen çıkıyor inek sütü, yumurta akı, ceviz v3 fındığa alerjisi çıktı oğlumun
Cekiyorum_Gulumse Snlfjkdl oglum 3 aylık benimde kakasi mukuslu 1.5 aylıkken ufak Bi kan görmüştüm. Dün muayenedeydik 1 hafta sut ürünlerini kesip bak dedi. Şimdi hiç sut ürünü yemiyorum eğer bu mukus devam ederse diğerlerini deniycekmisim. Ben anlamadım beni hemen teste yönlendirmedi. Aşırı kusmasi ve vücudunda kizariklik falan yok diye sanırım. 1 yaşında falan geçer zaten dedi. Teste gideyim mi napayim bilemedim
birbebekmeselesi2 Snlfjkdl üstte kalsın bende yaptıracak nasıl nerden alınıyor randevu bilgim yok bilen biri varsa yazarsa iyi olur
DurununAnnesi03 birbebekmeselesi2 Çocuk doktoruna çıkmıştık o sistemden giriş yaptı muhtemelen çünkü bi kaç saat içinde e nabizdan da alabilirsiniz ya da 182 yi aradığınızda yeşil alan açıldı diyerek bölümü söyleyin dedi Kayıt aciyo muhtemelen çocuk doktoru E nabizdan girdiğimde yakında ki çoğu sehirin doktorlarını falan bakmıştım
Aaab27 Cekiyorum_Gulumse gitmeyin. Çünkü bebeğiniz çok küçük küçük bebeklerde test de kanda ve deride çıkmıyor ancak alerjinin yüzde 90 o yumurta süt ürünleri ve susam fındık ceviz gibi ürünler oluyor. Bizde çok çektik. Süt ürünlerini tamamen kesmek biraz sor bizim doktorumuzda önce yumurta diyetine sokmuştu. Sizde süt ürünleri ve yumurta diyeti diyeti yaparak gözlemleyebilirsihiz ama tamamen net sonuç almak için 3 hafta bu diyeti yapmanız gerek. Biz 12 aylık olduk şükür artık döküntüler bitti.
Cekiyorum_Gulumse Aaab27 döküntü hic yok bizde . Sadece mukusku kaka ilk önce sadece sut ürünleri tamamen kes dedi. Umurtadan bahsetmedi. Hatta kirmjzi et ve kuyyemusi sordum once sutu dene dedi .Deniyorum ama zor gerçekten Bi biskikuvi bile yiyemiyorum . Ama kesmeden anlayamazsın dedi. Evet o yaşlarda geçiyormuş bizde öyle dedi 1 yas civari geçer diye. Peki bir şey sorucam. Bebeğe ek gida döneminde alerjisi geçtiğini nasıl anlıyoruz yani yoğurda peynire nasıl geçiş yapiyoruz
AtlasNefes Snlfjkdl geçmiş olsun benim oğlumda da var çoklu gıda alerjisi devlet hastanesindeki çocuk doktoru immüloji ve alerji bölümüne alan açıyor öylelikle sıra alabiliyosunuz
Aaab27 Cekiyorum_Gulumse merhaba Ben çok korktuğun için ek gıda da ne kendim yedim ne çocuğuma yedirdim taa ki 9-10 aylık olana kadar. 9 buçuk aylıkken falan ben peynir yemeye başladım ama az miktarda 3 gün boyunca gözlemledim bir şey olmadı vücudu tepki vermedi bende bir heyecanla gittim süt aldım yoğurt mayaladım ona vermek için ne yazık ki yoğurt verince tepki gösterdi o güzden yoğurda ara verdik bende yemedim. Ama peynir yemeye devam ettim. Sonra 1 ay geçince tekrar yoğurdu denedim kendimde tepki vermeyince Cocuğuma verdim çok minik bir tepki verdi ( bizim direk yanaklarımız kızarıyor) ama kesmedim yoğurtu haftada bir iki gün verdim corbada vs. 11 aylık olunca yoğurtada tepkş vermeyince hem peynir hem yoğurt vermeye başladım 12. Ayında ise yumurta yedim sonra cocuğuma verdim ama yumurtayı hiç sevmiyor çok geç başladığımız için damak tadı gelişmedi bebekken veremediğimiz için. Öyle işte
Cekiyorum_Gulumse Aaab27 yaa ama anlamadığım siz emzirirkende vücudu kizariklik oluyor muydu ? Benim oğlumda hic vücudunda döküntü kizariklik vs yok. Sadece mukuslu kaka. Eğer bunun bir sebep olduğunu bilmeseydim aklıma gelmezdi alerji falan devam ederdim yemeye heralde. Bu şekilde olması alerji az mı demek acaba. Bugün 5 gun oldu paketli gida margarin sut yogurt sut ürünlu hamur isi vs hiç bisey yemedim bakalım ne zaman fark olucak yumurta yiyorum ama onunla ilgili bir şey demedi.cocuga göre diyet veriyorlar sanirim
Vldn0212 Bende bebeğimde alerjiden şüpheleniyorum birşey sormak istiyorum sizlere bebeklerinizin kilo alımı nasıl acaba benm bebeğim çok az kilo alıyor mama kullanmama rağmen
Papatyaannesivekizlari Bn 2 gün önce yaptırdım ve bebeğim şuan çok kotu durumda devletten yapdirdim sadece yüzünde çıkıyordu şimdi bütün vücudunda olusdu kızlar napsam bilemiyorum yan etkisini oldu bilemedim
Marbling35 Papatyaannesivekizlari alerji surubu var doktora gidip yazdirin bu gibi durumlards ise yariyo