Minigimmbenim 1 aylık bebeğim kilo alamıyor emziriyorum ayriyeten mama takviyesi veriyorum ama ne yaptıysam almiyor kendimde yediklerime içtiklerime dikkat ediyorum aşırı su tüketimi yapıyorum sizce daha ne yapmalıyım?
Turuncukafa15- Minigimmbenim protein ağırlıklı beslenin ciğer özellikle . Bol su . Havuç . Kuru dut. Doktorunuz ne dedi gittiniz mi
Meers Minigimmbenim alerjisi olabilir mi süt alerjisi kilo alımını engelliyor çünkü bu konuyu değerlendirin isterseniz kakası mukuslu kanlı mı çok gazlı mı bunlar alerji belirtileri
Minigimmbenim Turuncukafa15- kilo alımı alt sınırda dedi kendimde herseyi tüketiyorum gazlı olan herseyden uzağım doktorda eksi acı aşırı tuzlu şeylerden uzak dur dedi bunlardan bile uzağım aşırı sivida tüketiyorum
Turuncukafa15- Minigimmbenim paketli gıdalar tuketmeyn protein ağırlıklı beslenin her hangi bir rahatsızlğı yoksa bebeğin düzelir üzülmeyn
Femme1 Minigimmbenim on sut son sut var. Belki de ilk sütü alıyordur. Son sürü alamıyor olabilir. Asıl alması gereken sut o
Aycadogan01 İlk süt ve son süt çok önemli. Bir göğsü tamamen boşaltmadan diğerine geçmeyin. İlk süt tok tutar, son süt yağlı olur bu yüzden bebeğe de kilo yapar. Yanlış emziriyor olabilir misiniz ?
Femme1 inscnmya Her emzirmede ilk gelen süt daha az yağ içeren ‘ön süt’ tür. Bebek emmeyi sürdürdükçe sütün bileşimi değişir, yağ miktarı artar. En fazla yağ içeren süt, emzirmenin sonunda salgılanan süttür. Buna ’son süt ’denir
inscnmya Femme1 bir memeyi bir emmede boşaltması mümkün olmuyor ki ama son süte ulaşsın her seferinde. Nasıl yapmak gerekir
Gokceninannesii inscnmya memeyi sagarak biraz boşaltıp emzirmelisin hemde ilk süt tanzikli olur ve kolaya alışır onu da önlemiş olursun 2 2 buçuk aya kadar böyle birazını sagarak devam edebilirsin sagdigini buzlukta bekletip büyüdüğünde kullanabilirsin
Femme1 inscnmya 2 gogsunuzu de emzirirken sonra. Mesela en son sol tarafı emzirdiyseniz bi sonraki emzirmede sol taraftan başlayabilirsiniz doktor oyle demişti bana . Yada ilk tazyikli geleni sagada bilirsiniz.
NihansMom inscnmya bilinenin aksine aynı memeyi iki emzirmede de verin.. mesela sağ sağ–sol sol— şeklinde böylelikle ilk emzirdiginizde bosaltamadigi memeyi ikinci emzirmenizde boşaltacak tamamen boşalan meme için de süt üretimi erken başlayacak.. bebeğiniz iki emzirmede hem ön sütü hem son sütü alabilecek. Sağlı sollu giderseniz son süte 3. Emzirmede ulaşırsınız çünkü daha çok küçük. Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir.
Cennetinsusu inscnmya Hemşire bana hep en son kaldığın memeden başla emzirmeye dedi. Son sütü alsın diye. Mesela en son sağ göğsünü emdi. Bir daha ki sefere sağ göğüsten başla dedi.