Nevnev Merhaba bebeğim 9 aylık geç uyuduğu için gündüz 11 gibi uyanıyor. Bazen erken yasada o saatte uyanıyor. Ek gıda saatleri şaşıyor böyle olunca. Sizce duzen için sabah uyandırması mıyım bide 9 aylık anneler bebeği az emmek isteyen var mı! Uykudan uykuya sık emmesine alışınca tuhafıma gidiyor.
HzlBrls Nevnev biz 6 aylık oluyoruz 9 gün sonra uyusun diye kendimi parçalıyorum 😕 lütfen uyandırmayın bebeğinizi bırakın uyusun 🤣😅
sevda49 Nevnev merhaba benim bebegimde 8 aylik ayni sizin gibiyiz gece 12 1 gb yattigi icin sabah 10 11 gb kalkar hep ama ben uyandirmiyorum cunku uyanincada keyifsiz ve istahsiz oluyor zaten 1 2 saat sonra felan tekrar uyumak istiyor ozaman. aynen bende sasirmis durumdayim bizimde ek gida saatleri sasiyor hep ama ben uyku duzenine gore yapiyorum ne yapayim uykuda gelisimleri icin cok onemli uyku beyin başta olmak üzere tüm organların rejenerasyonu için şart uyku sırasında stres hormonları azalırken büyüme hormonu salınımı artiyor ve bu sayede uyku sırasında vücut kendini onarip yeniden yapilandiriyor uyandirip keyifsiz olacagina uykusunu alsin oynasin keyifli yesin diye karismiyorum. Bizde uykumuzu alamayinca sersem gb oluyoruz onlarda oyle olur kiyma sende yazik kuzuya😍😊
Cosmosmom Nevnev canım öncelikle uykusunu düzene sokman lazım en geç 8de yatakta olmalı 9da uyuyor olmalı büyüme hormonu için. Sabahta güne erken başlaması gerek. Bu şekilde sağlıksız bir uyku olur daha minnacık bebek. Uyku rutini oluşturup gündüz uykularını ayarlayıp erken uyumasını sağlanan gerek ki erken uyansın düzeni olsun
Minikbezelyem87 Nevnev sakın uyandırmayın çok şanslısınız kızım 10 aylık sabah 6 gibi uyanıyor hatta bazen daha erken gün içindede çok hareketli bende peşinde uorgunluktan ölüyorum biz her öğünü saatinde yiyoruzde ne oluyo uykudan bi haber yaşıyoruz 😥
ertanmut sakın uyandırma bana doktorm gece beslenmesini kes dedi ben 11 de muhallebi veriyorum anne yüreği işte snra üçte mama yapıyorum ama yemiyoo kesnlikle maşallah bebeğinin uykusu gzl sakın bozma düzenini
Dlk90 HzlBrls ayy benim de 3 ay 10 günlük zaten gazlı bir bebekti 3.aya geçince biraz rahatladı uykusu düzene girmeye başlamıştı ki son 3 gündür yine uyumuyor gece .ağlamıyor da ama uyumuyor saat başı uyanıyor yarim saatte bir uyanıyor uykuya geçmekte zorlanıyor anlamadım bişey
1bocek1cicekannesi Dlk90 3 ay 18 günlük bebeğim var 3. Aya girdiğimizden beri gece senin bebek gibi ne uyutuyor ne uyuyor artık kafayı yemek üzereyim niye böyle yapıyor anlamıyorm. Gece uykusuna hasret kaldım zaten gündüz de uyuyamıyorum. Yarım saatte bir kalkıyor sürekli ama 🤦🏻♀️ Niye böyleler ya 🥺
Ssssraa Dlk90 bu ayda bebeğinizde uyku geriliği olur. Uykuya direnir, geçmekte zorlanır, sık uyanır, düzensizdir vs. Merak etmeyin doğal br süreç
Dlk90 1bocek1cicekannesi hiç bilmiyorum ben yarın işe başlıyorum birde Ne yapacagimi bilmiyrm dediğin gibi uykusuzluk kafayı yedirecek sütümü de etkiliyor tabiki gündüz bende uyuyamiyorum hic😞
Cosmosmom sevda49 uykunun belirttiğiniz gibi verimli olması için uyku saati de çok önemli biliyorsunuz değil mi?
Nevnev Cosmosmom zaten öyleydi diş çıkarmaya başladı bozuldu 8-9 gibi uyuyordu normalde şimdi kendimi parcalasam asla uyumuyor inatlasiyor
Smyetugra Bizde aynı durumdayız. 8 aylık oğlum gece 12 bazen 1 gibi yatıyor gece hiç kalkmıyor beslenmek için sabahlarıda 10 11 gibi uyanıyor. O saate kadar aç oluyo ama uyku daha ağır basıyor yedirmek istesemde yemek istemiyor bende uyandırmıyorum kalkınca mama verip sonra 1 saat sonra falan kahvaltı yaptırıyorum ek gıda saatleride ona göre düzenleniyor haliyle.
NeclaDefne Nevnev toplam kaç saat uyuyor? 10-12 saat uyuması gerekiyor buna göre kendinizi ayarlamasına yardımcı olmalısınız. Gece geç yattığı için demişssiniz mesela kaçta uyuyor? Gece gunduz ayrımı yapamaz bence çok gec uyanıyor. Yine de sizin kararınız tabi ki ama erkene çekmekte fayda var gece erken yatmasını istiyorsanız sabah yarım saat erken uyandırıp gece yarım saat erken yatırın böyle böyle istediği düzene çekebilirsiniz.
Nevnev NeclaDefne diş çıkarmaya başladı aşırı huysuz. Yoksa 8-9 gibi ytardi şimdi gece 11-12 ne kadar ugrassamda erken yetmiyor toplam 12 saat oluyor sonra gündüz 1 er saat bazen 2 saat uyuyor. Bn bisey yapmadım valla kendi karıştırdı uykuyu😁
Zeyyy Nevnev 17 aylık kacta yatarsa yatsın 6.30da ayakta maşallah sizinkine😁 şimdilik ona göre bi düzen oluştur 11de kahvaltı yaptır 3te çorba akşam da yemek yer aralarda da emer mesela kendinizce düzen oluşturun ama erken yatırmaya dikkat etsen mesela hergün 15 dk daha erken uyutup saat belirleyebilirsin çünkü bebekler erken uyumalı hep öyle diyolar ya
Cosmosmom Nevnev o zaman biraz sabır annesi yavrunun derdi büyük senin sevgine ihtiyacı var demek ki :) zamanla düzeleceğini umut ediyorum :)
Nevnev Ssssraa aynen ya ağzına sağlık hatta meme bile istemiyor bende ilk günler gibi emzirmeye alışkınım reddedince üzülüyorum