Krizinka_5 doğumu müteakip ben ve eşim de yaşadık. Evde kvalide ve annem de vardı ve bebek çok küçüktü. Kaşıntılar çok yeni iken belki bir iki günde gittik doktora. Doktorumuz Küçükyalı delta hospital Vildan hanım. Bir karışım krem yazdı, içinde varlığını tek bildiğim kükürt. Eşim Ziver diye bir tablet kullandı ama ben emzirdiğim için kullanamadım. Üç gün boyunca geceleri bu kremi ayak ucundan boynunuza dek sürdük, annem ve kvalidem dahil, onlar da korunmak için. Elimi sabunlasam kremi yeniledim, doktor öyle dedi. Dördüncü gün banyo yapıldı, annem ve kvalidem in koruma dozu böylece tamamlandı ama bir hafta sonra ben aynı rutini yeniledim. Eşim hiç krem kullanmadı zaten ile gidip geliyordu, o tabletle halletti (ilk gün 6 tablet aldı, 4. Gün 6 tablet daha ve ertesi hafta 6 tablet daha) bebeğe de bulaşmaması için metrin diye bir losyon verdi o un saç diplerine bile sürdük. Bebek dahil kimseye bulaşmadan atlattık ama doktor bizi sıklıkla gördü sonrasında. Bende kaşıntılar devam etti, korkudan hem kükürtlü sabun falan kullanıyordum, durumu abarttığım için kükürt bende alerji yapmış bu defa başka bir krem kullanmak zorunda kaldım :) akabinde de cildim inanılmaz ama inanılmaz kurudu ve pul pul döküldü, bu da kaşındırıyordu ve ben kaşındıkça paranoya yaptım. Siz yapmayın. İyi bir kremle kurtulması zor değil. Bu karışımı pek çok dr hazırlyormuş ama bence içerikleri ve içerik miktarları farklı, “karışım kullandım fayda görmedim” diyen çok insan duydum bu platformda. Bir de yatak çarşaflarınu yıkadık, giysilerinizi falan yıkadık, koltukları süpürge ile temizledik ve ben sonra koltuklara geniş çarşaflar serdim. Krem kullanımları bittikçe çarşaflarır yıkadım. İyi bir tedavi ile bence kısa sürede atlatmak çok mümkün