Öncelikle bebek memedeyken başını biraz çekiyor o zaman silikonun ucunda süt görünüyordu bende anlıyordum sütün geldiğini. İkincisi ben de sizin gibi bu silikon ucu ne zaman bıraktıracağımı düşünürdüm, etrafta bir sürü ses ve tavsiyeler vs.. Hatta bazen umutsuzluğa kapıldım bırakmasa da olur yeter ki böyle emsin dedim.. derken 35. gün civarıydı tutmaya başladığını gördüm az da olsa, daha sık teklif etmeye başladım silikonsuz. Bazen alıyor bazen de sinirlenip ağlıyordu silikonu istiyordu çünkü ondan emmesi daha kolay:) Ama tam bu esnada madem bir kez aldı bir daha alır mantığıyla denemeyi bırakmadım. Bugün 40 günlük olduk meme veriyorum sadece. Bazen tam kavrıyor bazen ise sadece ucundan içmeye çalışıyor, orada cuk cuk ses çıkartıyor:) Ama sütünüz geliyorsa ve o doyuyorsa bence sıkıntı yok. Silikonu bırakmak sadece konfor sağlıyor bence her an onu tak çıkar yıka zahmetinden kurtarıyor. Tavsiyem moral bozmadan, etraftaki canınızı sıkan seslere kulak asmayıp bebeğinizle aranızdaki ilişkiye bakın derin. Denemekten de vazgeçmeyin bırakmasını istiyorsanız. Diyeceklerim bu kadar☺️ Ha bir de göğüs ucunuz bunu kullandıkça bir süre sonra çıkıyor merak etmeyin. Ayriyeten süt de sağıyordum o da çıkarmasına yardımcı oldu…