Merhaba , oğlum 4 yaşında..
Yaşına bağlı gelişimsel olarak korku olayı başladı. İzlediği çizgi filmlerin içeriğini biliyorum.. ondan kaynaklanıyor desem o çizgi filmi izletmezdim.
Odasında yatamamaya başladı… gece uyanınca mutlaka yanına çağırıyor..o dalınca tekrar yerime geçiyorum..aradan yarım saatte oluyor bir iki saat olduğu da oluyor,yanında olmadığımı farkederse tekrar çağırıyor..son 2 aydır böyleyiz..uzun zaman sonra uykusuzluk beni fiziksel ve ruhsal olarak çok sarstı..uykularım bölük pörçük oldu..
Neyden korktuğunu sorduğum da anne sen odadan çıkınca adamlar geliyor diyor sadece. Hangi adamlar diye tarif et diyorum adamlar işte diyor..
Aslında akademisyen anneydi galiba ismi. Bir gün onun videosunda izlemiştim. Çocuklara günlük hayatımızda korkacak şeyler söylersek( bak yemeğini yemezsen gece ruyana girer illa yiyeceksin gibi) o çocugun bir süre sonra korkuları başlar.. korkuyorum der herşeye diye..
Benimde öyle korkutucu tehditlerim ,yaklaşımların olmadı ama eşim dışarı çıkarken çok derdi. Bak annenin yanından ayrilma, izinsiz parkın yanındaki spor aletlerine gitme yabancılar gelir alır seni gibisinden.. çünkü bir çoğumuz ebeveynleri tarafından böyle yetiştirildi,kesin eşimde o şekilde yetiştirildi..o gün o videoyu izleyince anladım korkunun temelini. .
Şimdi her gece yatarken karanlıktan yatamıyorum diyor , gece lambası açıyorum..şimdi uyyabilirsin diyince,anne sen burdayken adamlar gelmiyor ama sen gidince geliyor diyor. Uyyana kadar bekliyorum yanında. Ama gece aşırı uyanmalara başladı..
Bu durumu nasıl çözerim,bir fikri olan var mı 🙄