Şöyle ki benim oğlumun tek sıkıntısı bezini değiştirmekti bunun için baya mücadele veriyordu artık bende kendi de bu konudan gereksiz geriliyorduk:) sonrasında Bi sabah uyandım ve evet o gün bugun diyerek başladım (öncelikle anne hazır olacak çünkü bu bebeğin ile yaşayacağın hem zor hemde çok özel Bi yolculuk)ilk gün tamamen rezalet her yere yaptı tuvaletini çünkü bilinçli değildi hatta yaptığı zaman şok oluyordu (hiç Bi çiş olayına bağırmak kesinlikle yok inanın eğitim boyunca içim içimi yemeden dışarıdan ona aşırı pozitif yaklaştım korkmasını istemedim) gece ve gündüzü aynı anda bırakmanızı tavsiye edebilirim yatağına alez aldım ve bol bol çarşaf alez yıkadım ilk gün dedim ki hatta böyle mi gidecek acaba 😀
2.gün sabah kalktık belki 5 tuvaletini yakalayıp lazımlığa yaptırdım diğerleri gene ortalıkta :)ansızın göl oluyordu etrafta her defasında elimde silme bezi ben siliyorum o yapıyordu bu arada öğle uykusunda 2.gün çişimizi 2 saat tutmuştuk aslında biraz o beni cesaretlendirdi diyebilirim
3.gün uyandık ve Bi anda herşeye sihirli Bi değnek değmiş gibiydi 2.günle nasıl birden bu kadar fark etti inanamadım tek sıkıntımız kafamızı tutuyorduk onu da 3 gün hadi bay bay yapalım filan baktım anlamıyor kakasını rahat çıkarabileceği yiyecekler yedirdim ve hep gözüm üstündeydi artık tutamadı hani böyle bezine yaparken Bi ıkınma Bi saklanma gibi belirtiler olur ya tam onu gördüm kucağıma aldım bence lazımlıgımıza yapıp bay bay yapalım annecim dedim yaklaşık 15 dkka filan kaka süresi oldu ilk olarak başka şeylere yönlendirdim hemen kafayı görüp yapmamasından korktuğumun için sonrasında bittiğinde annecim bunu atalım tuvalette ve birlikte bay bay yapalım filan o baya hoşuna gitti öyle böyle 1 haftada netleşti herşey ama bu süreçte lazımlıkta o kadar uzun oturuyordu o yüzden o banyoya neler taşıdım neler oyuncaklar mı sular mı kovalarda biraz diyorum ya sabır işi ay baya uzun olmuş kusura bakmayın inşallah işinize yarar bence ne kadar erken o kadar iyi eğitim tabi bebeğiniz de hazırsa