gamzesameturkoz
Balkabağı Çorbası
🔹1 dilim balkabağı
🔹1 küçük patates
🔹1 küçük havuç
🔹Yarım soğan
🔹1 yemek kaşığı bebek irmiği
🔹1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bütün malzemeleri doğrayıp aynı tencere içerisinde 2.5 su bardağı su ile pişirdim. Su kaynamaya başlayınca irmiği ekledim. Soğuyunca zeytinyağı koydum. Ben biraz fazla yaptım. 2 gün boyunca aynı çorbayı içmesi için.
Muzlu Bebek Muhallebisi
🔹1 yemek kaşığı pirinç unu
🔹1 su bardağı su
🔹1 muz
🔹2 bebek bisküvisi
1 yemek kaşığı pirinç ununu 1 sy bardağı su ile pişirdim. Muzu ve Bebek bisküvisini çatal ile ezdim. Aynı tabak içerisinde karıştırdım.
Sebze Çorbası
🔹1 yemek kaşığı zeytinyağı
🔹1 yemek kaşığı mısır unu
🔹Çeyrek soğan
🔹Yarım havuç
🔹Yarım kabak
Zeytinyağı ve Mısır ununu kavurdum. Daha sonra bütün malzemeleri ekleyip bir iki dakika birlikte kavurdum. Su ekleyip sebzelerin iyice pişmesini bekledim. Sonra Blenderdan geçirdim. (hafif pütürlü bıraktım)
Karadut Özlü Ara Öğün
🔹1 yemek kaşığı pirinç unu
🔹1 çay kaşığı karadut özü
🔹Yarım elma
🔹1 çay bardağı su
Suyla pirinç ununu pişirdim. Elmayı cam rendeden geçirdim. Bütün malzemeleri karıştırdım. 🌼
+6 Ay Kırmızı Biber Çorbası
🔹2 adet kırmızı biber
🔹Çeyrek soğan
🔹Yarım patates
🔹1 küçük sarımsak
Bütün malzemeleri temizleyip tencereye alıp suyla haşladım. İyice haşlanınca Blenderdan geçerdim. 🌼
+6 Aylık ve Üzeri Bebekler İçin Tok Tutan Kahvaltı
🔹1 yumurta sarısı
🔹Yarım ceviz (1de kullanabilirsiniz, alerjisi olmayan bebeklere)
🔹1 tatlı kaşığı labne
🔹1 tatlı kaşığı pekmez
🔹3 adet bebe bisküvisi (organik kullandım)
🔹1 çorba kaşığı bebek irmiği
🔹1 çay kaşığı zeytinyağı
🔹Su
İrmiği suda pişirdim. Piştikten sonra üzerine zeytinyağı ekledim. Soğumaya bıraktım. Yumurtayı 7 dakika haşladım. Sırayla hepsini ekleyip karıştırdım. 🌼
Bugün rüzgar beye Ispanak Çorbası, yaptım 🤗
Malzemeler
🔹Yarım havuç
🔹5 yaprak ıspanak
🔹3 yemek kaşığı zeytinyağı
🔹2 kaşık un (ben yulaf ve pirinç unu kullandım)
🔹1 su bardağı su
Önce tencereye zeytinyağını ekledim ve rendelediğim havucu kavurmaya başladım. Daha sonra küçük halde doğranmış ıspanaklarımı ekleyip kavurmaya devam ettim. İyice kavrulduktan sonra 1 su bardağı suyumu ilave edip kaynamaya bıraktım. Daha öncesinde kavurmuş olduğum yulaf ve pirinç unundan 1 kaşık içerisine ilave ettim. (sizin elinizde hazır yoksa eğer, başka bir tencerede 2 kaşık unu yağ ile kavurup pürüzsüz hale getirdikten sonra çorbaya ilave edebilrisiniz.) Çorbanın kıvamını kendinizde ayarlayabilirsiniz. Ben un koyduktan sonra çok az su eklemesi yaptım. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp ilk sıcağı çıkınca Blenderdan geçerdim. Çok güzel oluyor.