Sinemmm Merhaba anneler 💕 Oğlum 25 aylık doğduğundan beri kabızlık sorunu var. 8 9 aylık civarı tedaviye rağmen düzelmeyince önlem amaçlı çocuk cerrahına yönlendirmişti doktorumuz. Sıkıntı olmadığını söylediler. İlaçlar lavman fitil probiyotik sürekli olarak bu döngüdeyiz ama kalıcı kesin bir çözüm bulunamadı. Bazı bebeklerin bağırsakları düzene alışamadığı için bu şekilde sorun yaşar kesin yaş belirtilememkle beraber büyüdükçe sorun geçer dediler en son. Farklı bir çocuk doktoru en son bizi gastroenterolojiye yönlendirdi. Yarın randevumuz var ama sorun ne olursa olsun çocuklar için endoskopi ve kolonoskopi istendiğini okudum biryerde. Nasıl yapılıyor yaptıran var mı acaba
MelindaMelisa Sinemmm Kızıma Endoskopi yaptırdım.Girmeden önce hafif bir uykusu gelsin diye ilaç yapıldı etkilenmemesi için yarı uykulu halde bizden teslim aldılar.Toplamda girmesi çıkmadı ayılması 1 saat sürdü.Kolonoskopi daha uzun sürebilir ancak çocuklarda sadece kabızlık için direk kolonoskopi istemezler diye düşünüyorum.Ondan önce mr falan isteyebilirler
parlaegegunes Sinemmm kabızlık çocuğunuzun kakası kuru şeklinde mi çıkıyor çünkü artık her kakasını zorlanarak yapan çocuğa kabız diyorlar ben kreşte çalıştım kaç sene hiç zorlanmadan kaka çıkaran çocuk görmedim kabızlık dediğiniz şey 3 günden fazla kaka tutup çıkan kakanın kuru çıkması artık hastanelerde kabızlık diye çoğu kabız olmayan çocuk tedavi ediliyor orda çalışan biri tarafından duydum çünkü büyük oğlumda 2 gün bazen 3 günde bir kaka yapardı orda çalışan hemşire tanıdığım çıkan kakanın kuru olup olmadığını sordu değildi dediğimde gelme sakın buraya normal dedi ki düzeldi şimdi 5 yasında
Roza28 Benim kızımda 3.5 yaşına kadar vardı. Hergün tuvalete giderdi ama kakası çok sertti ve zorlanıyordu. Birden bire düzeldi. Gaz hala var, ama kabızlık geçti. Beslenmesi de etkili ama ne bileyim sürekli kabızdı bizimde
Sinemmm Roza28 gerçekten çok zor ne yemek yiyor ne oyyn oynayabiliyor ne uykusunu iyi uyuyabiliyor. Sürekli huzursuz yani doğru bi anlatım mı olur bilmiyorum ama sanki kakası varmış gibi bir hisle sürekli ıkınıyor
Birevladaemanetci MelindaMelisa merhabalar bizimde endoskopimiz var süreç hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim🌼 süreçten sonra normal beslenme şekline döndü mu hemen ayaklandı mi vs nasıl geçti süreciniz
Sinemmm MelindaMelisa geçmiş olsun size de umarım şifası olan bir hastalıktır. Bizde ilk önce ilaç tedavisi başlar diye düşünüyoruz ama uzun süredir şikâyeti olduğu için ya isterlerse diye de tedirginiz 🙁
MelindaMelisa Birevladaemanetci Gece 12 den sonra aç ve susuz kaldık.Servise yatışımız yapıldı orda Samanyolu açılıp serum takıldı Endoskopi saatine kadar.Kıyafetle ameliyathanenin temiz olmayan alanına kadar girdik biz kıyafetini çıkarttık ameliyat önlüğünü giyinmeden önce sakinleştirici yaptılar kızıma biraz sersemledi arada hemen giyindirdij önlüğü hemşireler aldı götürdü.Toplam 1 saat sürdü.2 saat hiçbişey yemedi sonra yavaş yavaş su,meyve suyu,ayran verdik.Kusmazsa daha katı şeyler verin dediler.Sonra katıda yediğini gördüler taburcu ettiler bizi.Sonrasında kızımın yemek borusu kısmında varis olduğu için yasaklı gıdalarımız vardı o konuda uyardılar sadece diğer türlü herşeyi yiyebilir demişlerdi.Sabah 8 de gittik öğleden sonra 3 gibi taburcu olmuştuk.
MelindaMelisa Birevladaemanetci Tam anlamıyla ayılmadan çıkarmadılar ameliyathane kısmından bizi.Bizimki ameliyathane yapıldı ama çoğu yerde Endoskopi diye ayrı bir birim var orda yapılıyor.Aklınıza takılan başka birşey olursa sorabilirsiniz.Çünkü biz her yıl giricez Endoskopiye.
Birevladaemanetci MelindaMelisa evet bizde çocuk endoskopi bölümünde olacağız. Teşekkür ederim bilgileriniz için daha sonra hemen normal hayatına oynamaya hareket etmeye vs döndü mü
Haffuse Bebegime 2 kez 4 ve 6 aylikken kolonoskopi yapildi. Hatta patoloji ornefi bile alindi. Bebeklerde komple bagirsak ilerlemiyorlarmis, 20cm kadar goruntu aliyorlar. Hangi sehirdesin?.
Sinemmm Haffuse geçmiş olsun İstanbuldayız özel hastanede randevumuz maalesef devlete randevu almak eziyet
Haffuse Sinemmm size de cok gecmis olsun. Keske biraz zorlasiniz devlet icin. Kizimin islemleri, goztepe egitim araş. Yapildi. Oradaki doktorlar cok tecrubeli. Cocuk doktorumuz, bir donem orada calismis, onun tavsiye uzerine gitmistik biz de…
Sinemmm parlaegegunes evet bebekliğinde de 5 6 günü buluyordu dediğiniz gibi yaptıpında da çok sert çıkıyordu. Şuanda da öyle sürekli ıkınıyo ama sadece ya bezi kirleniyo yada küçük bir parça çıkıyo ama oda taş gibi. Maalesef müdahale edemeden asla yapamıyor
Liay Sinemmm merhabalar çok geçmiş olsun bizde de kabızlık problemi var maalesef doğduğundan beri birde besin alerjileri var zaten endoskopi önerdi doktorumuz ama daha küçük diye çok korkuyorum siz yaptırdınız mı nasıl geçti sonrasında kortizon falanda veriyorlarmış sanırım yani inşallah gerek kalmaz ama gözüme uyku girmiyor duyduğumdan beri