Aslan1 asah_1712 ben dğz aptamil kullanıyorum bu aralar bebeğim kıvranıyor …değiştirmek istiyorum ben de merak ediyorum yazan olursa öğrenelim
Benimdunyamm asah_1712 sma kızımj bir kabız yaptı 1 buçuk ay da zor düzeldi çocuk aptamil kullandık hep bebelac golda gğüzel
UcuBulunamayanBant asah_1712 ogluma dogdugu gunden 1yasina kadar hep sma kullandim gayet memnundum gaz kabizlik vs hic yapmadi simdi kizimada bundan aldim
asah_1712 Aslan1 Aptamil o kadar berbat ki oğlumu gazdan mahvetti. Hipp kullanmaya başladık. Rahatladı çocuğum. Yaşadığımız şehirde bulamadığımız için 2 nosunu başka mamaya geçmeyi düşünüyoruz. SMA her yerde bulunuyor, ama nasıl bilemiyorum. Oğlum 7 aylık.
rainayaz asah_1712 Aptamil mama sizin bebeğinize gaz yapmış olabilir ama benim bebeğime yapmadı. Yani berbat demeniz biraz yanlış olmuş.
As12345 asah_1712 bence yaşadığınız yerden almayın. Çok fazla fiyat içiyorlar eczaneler felan. Bize kendi eczacımız evde eczaneden alıyorum ben de bebeğime demişti. Biz de o günden beri ordan alıyoruz. Kapınıza kadar da geliyor. Ben aylık stok yapıyorum ve hiç bir sorun yaşamadım. Tavsiye ederim.
asah_1712 Benimdunyamm ama sanırım mamaya alışma süreci 20 günmüş, o süreçte normal diye biliyorum. Eşim de Bebelac istemiyor.
Alpimm0 Benimdunyamm bizde henüz 26 günlüğüz sma optipro kabızlık yaptı.aptamile geçtim ama oda şeker oranı yüksek diye şimdi de Hip düşünüyorum
Azraada58 asah_1712 biz 6 aya kadar sma comfort kullandık gaz kabız sorunu hic yaşamadık tatile gittigimizde comfort bulamadık onun yerine optipro almştık kızımda alerji yaptı 6 aydan sonrada aptamil kullanmya basladık suan 19 aylık hala aptamile devam ama ilk 6 ay kesinlikle sma comfort öneririm sindirimi kolay mama
Azraada58 asah_1712 yoo kullanabilirsin yani ilk 6 ay cocuklarda gaz oluşumu daha fazla oluyor ya ondan ddm
newmom89 asah_1712 bebeğim doğduğundan beri sütüm az olduğu için sma optipro kullandım. 5 ayından 1 yaşına kadar . Gece sürekli nöbet şeklinde ağlamalar vs oldu Doktora götürdük bütün kontroller yapıldı ama birşey çıkmadı tabi hep nörolojik bakılıyordu. Sonra alerji testleri vs yine birsey çıkmadı. Sonra mamayı kestim. Birden kesildi ağlamalar. Alerji testinde çıkmadı ama bu mamada birşey onu rahatsız etti. Başına gelen olursa diye bilgi amaçlı yazdım.
delirmeceler asah_1712 ikizlerime 4.cü aylarından itibaren herçeşit mamayı kullandık ev sevdiğim mama evolviaydı ama 2 ay kullandılar aptamil rezaletti hem doymuyorlardı hemde şeker oranı yüksekti 1 haftada kestim hipp bizde kusma yaptı bebelac desen tadı diğerlerine göre kötü sanırım hiç sevmediler oda çöp oldu similac sevilmedi şuan sma optipro kullanıyoruz yani 7.ci aylarından beri şuan 2 yaşındalar tek sevip devam ettikleri mama oldu ama mama konusun birazda bebeklerin tercihine göre şekilleniyor
newmom89 asah_1712 ama şöyle birşey var bütün çocukların bünyesi farklı o yüzden bize kötü gelen size iyide gelebilir. Bence 1 er hafta dene mamaları gözlemle.Aptamilde iyi bence.
delirmeceler asah_1712 bebeğiniz size yön verecek biz ne dersek diyelim ama tabi denerken maddi kaybıda oluyor ama herşey onlar için bana sorarsanız 400 gr dan fazlasını almayın severse 800 gr geçersiniz