Bebekoglumata Yeni ek gıdaya geçtik. Bebeğim 9 kilo. Kaç cc mama devam etmeli ? Önceden 3 saatte bir 180 cc içiyordu.. kaç öğün el gıda olmalı? Hangi saatlerde ek gıda almalı? Ay ne zormuş ya :( aklımda bir sürü soru var sanırım 😳😳
Ser-123 Bebekoglumata ben meyva suyu verdim havuö elma sabah 10 da 1 hafta böyle 2. Hafta sabah 10 meyva suyu öğlen 3 yoğurt böyle devam ( saatler elbette değişiyor ) doktorumun dediği saatler bunlar .sonra havuç haşladım çatalla püre verdim ara da sonra başkabağı nı yaptım verdim .yani mama yı ver sen acıkma durumunu az çok tahmin edersin üzerine verceğin ek gıda yı hazırla örnek meyva suyu nu vs..dolu dplu değil toğlam 2 yemek kaşığı ver 3 gün dene aynı meyva yı sebze yi öyle ilerle sonra havuç ı balkabağını suda yada buharda pişir çorba gibi yap blender yap zeytinyağı mutlak koy ..( balkabağı bağırsak çalıştırıyor) tadına bayılır eminim birde artık bebeğine su ver unıtma içi yanar kuzum bu kadar bildiğim
Ser-123 Bebekoglumata yavaş yavaş bunlara başla devamı gelir sonra kemik iliği suyu hazırlarsın kendin labne yaparsın peynir altı suları yapı buzluğa atarsın .
MinikCilek Bebekoglumata şimdi gördüm postunu az önce hemen hemen aynı postu açtım görseydim acmazdım🤩 valla deli sorularvar kafamda benimde
Offpuff Bebekoglumata doktor ayrıntılı bilgilendirme yapmadı mı. 6 aylık dönemde ek gıda sadece tadımlık veriliyor diye biliyorum öğün gibi değil alıştırma ayı
Elifhan37 Ben oğluma her öğünde birşey ler tattirarak yediriyorum sonrası emziriyorum su ve meyve suları hazırlıyorum kahvaltısı nda ve yumurta sarisiyla bizde 6ayligi doldurduk
yesim2 günlük en fazla 2 bebek kavanozu ek gıda tadımlık vermelisin , en az 500 ml mama almalı , benim bebeğim 600- 700 ml aptamil alıyor
Ser-123 Bebekoglumata dilimler haline getirdim buzluğa attım ihtiyac oldukça ordan minik alcam ..küçük dilim i cezve de yada buharda pişirici varsa haşla iyice sonra çatalla ez bu kuzum
Mrym_53 Bebekoglumata 6 aylık bebek için henüz mamanınızın miktarını düşürmenize gerek yok öğlen sadece 1 öğün sebze püresi verin 2 şer kaşık arttırarak 3 gün kuralıyla ger bittiğinde farklı bir sebze denetin sebzeler bitince birbiriyle karıştırın örn 3 gün havuç verdiniz 3 gün kabak sonunda karıştırıp kabak havuç yapabilirsiniz 6.ayın 2.haftasında yoğurt vermeye başlayabilirsiniz akşam öğünü 6.ayın sonunda kahvaltı öğünü ekleyip ondada yine tattırarak yumurta sarısı tuzsuz peynir keçi boynuzu özü gibi kahvaltılıkları tattırıp sonra dilerseniz karıştırın nasıl severse dilerseniz ayru ayrı verin 8. Ve 9. Aylarda da değişik pürelerle 3 öğüne anca çıkmış oluyorsunuz zaten şuan tek öğün
ayfernaz Çok normal :) Şu an siz bol bol anne sütü veya mamaya devam ediceksiniz ilk etaota tadımlık vereceksiniz ek gıdayı. Toplamda 9 aya kadar günde 2 çay bardağı ek gıda, en az 500 ml de süt ihtiyacı var
tcmedine [bilinmeyen] benim 4 ana öğün 150 cc den mama 2 ara öğünden de yani 2 küçük kase ek gıda yedi
ayfernaz Bebekoglumata Zaten 9 aya kadar almadı gereken bu, 6 ayda ek gıdaya başlar başlamaz almaz o kadarını gayet normal yani