2ogulanasi 51 cm doğduk dün 1 ay asimiz vardı 65 cm olmuşuz ebe şaşırdı iyi uzamış dedi sizde de boylar böyle birden attı mı? Normalde 1.5 2 cm kadar uzaması normal kabul ediliyor diye biliyorum yanlış mı ? Baya uzun bir bebem olucak sanırım 😅
Cekiyorum_Gulumse 2ogulanasi maşallah baya uzunmuş. Çocuk doktoruna aylık kontrollerini gidiyor musunuz ? Biz 2. Ayimizda gittiğimizde 56 cm olabilirdi 58 cm cikti 2 cm fazla gidiyor dedi. Sizin 1 ayda bu kadar uzun olması şaşırdım açıkçası maşallah 😊
2ogulanasi Cekiyorum_Gulumse daha gitmedik haftaya kontrolümüz ondan da yazmak istedim aslında boyunun uzun olması bir sorun değil ama baya bianda uzaması normal mi merak ediyorum açıkçası
Aslininannesi 1 ayda 14cm mi uzamış maşallah😳 bizimki 50cm doğdu 1 aylıkken 54cmdi . 65cm olduğunda 5 aylıktı
Cekiyorum_Gulumse 2ogulanasi banada yanlış olculmus olabilir gibi geldi. 14 cm Bi ayda çok şaşırtıcı. Evde mezura falan yok mu siz de bir ölçün
2ogulanasi sadekahve_bitter eve gelince bende mezura ile ölçtüm ve lcwden aldığım tulumların içinde 65 cm 68 cm yazan tulumlar boydan tam oluyor
Aslininannesi 2ogulanasi bu boy uzamasına göre kilonun da en az 1.5-2 artması gerekirdi bence. Bir yanlışlık var gibi geldi 🙄
Mervetnl 2ogulanasi yanlış ölçüm yapılmış olabilit mi çünkü eğer bir ayda bu kadar uzadıysa tıp literatürüne geçersiniz 😅
2ogulanasi Aslininannesi bize de öyle geldi ama doğru boy konusunda kilo kısmı da doğru ki zayıf görüyor boyundan kaynaklı
Cekiyorum_Gulumse 2ogulanasi 1200 gram aldığına göre doktorunuz mamayi biraktirir. Benim lk ay günde 1 mama takviyesi ile 800 gram alan bebeğime mamayi biraktirdi doktorum. 2. Ay sadece anne sütü ile de 800 gram aldı. Bu şekilde devam dedi. Anne ve baba olarak bizde zayıfız kızımda zayıf çok fazla almasını beklemiyorum doyuyorsa yeterli ki güzel almış dedi
2ogulanasi Cekiyorum_Gulumse dün ebem de aynısını dedi yani sen doymadigini söylüyorsun ama kesinlikle doyuyor dedi vermemeye özen göster dedi işte sabırsızlıkla bekliyorum doktor kontrolünü🤭