Usnac1995 fa_sena_y bilinçli meme diyor sadece. Baba dede mammaa diyor bazen deeeh diyor buda gel galiba. Her bebek farklıdır eğer genel olarak iletişimi iyiyse sorun yok bence
Birdunyabircennetannesi fa_sena_y Her çocuk farklıdır Kelimeleri varsa 1 tane 2 tane de olsa Endişe etmeyin
gececimon fa_sena_y bu aylarda bildiğim kadarıyla 3-4 kelime normal olan, bizde de baba, dede, annii, gel, ayıyo(acıyor) ve(ver) var
Uykusuzanneler Torpiktospa 15 gün sonra 1 yaş bizdede hiç kelime yok. Anlaşılmıyor yani babababab birtek.
Sumshn Torpiktospa hayır ama daha çok ses çıkarmalara başladı yakındır kelime gelmesi diye umuyorum. Geçenlerde bir doktora gittiğimde sordum. 15 aya kadar bekleyebiliriz sıkıntı olarak görmeyiz dedi
A2B4 Torpiktospa 15,5 aylıkken kelimeler geldi bizde oleydik.siz babildadigi kelimeyi kelime olarak tekrarlayin.16.ayin sonuna kadar kelime gelmeyebikirmis
A2B4 fa_sena_y Canım bu çocuktan çocuğa degsr.çevre en büyük etken inan benim oğlum 17 aylık oldu.baba bilinçli bana nenne bazen anne diyor dede diyo bilinçsiz.mama diyordu demiyor artık.arkadaşın çocuğu da öyleydi birden açıldı…. 24.aya kadar bekle.18-20aylarda hızlı dil gelişimi oluyormuş doktorumuz dedi.o kitaplara göre ilerlemiyor maalesef
Torpiktospa A2B4 umarım ilk kelimesini söyler çok teşekkür ederim Baba mama meme diyor ama bilinçsizce tabii Burda yalnızız kimse yok akraba çevre falan. Tüm gün bi apartman dairesinde çocuk 😞
Lilypad fa_sena_y bizim ki kedi köpek inek sorunca seslerini çıkartıyo gel diyo ver al diyo anne baba demiyo bilinç li
Sumshn Torpiktospa bizde baba mama fln da yok babıldama hiç olmadı. Bilinçli/bilinçsiz kelimeleri söylüyo olması yeterli dert edinilcek bi durum değil içiniz ferah olsun. Çocuk gelişimciyim bu arada 🤭
orkideSeverim Sumshn merhabalar bu yorumunuzu gördüm benim çocuğumda 15 aylık arada kendi dilinde söyleniyor ve babababba yada dededded diyor ama net bir kelimesi yok normal mi
Sumshn orkideSeverim söylemesini bekleriz 12 ay sonrasında artık. Anlamlı bikaç kelime; Baba, anne, dede gibi. Ama kendi dilinde söyleniyo olması da güzel bişey..biraz daha takip edin eğer anlamlı kelimeler kullanmamaya devam ederse bir dil konuşma terapistine danışılabilinir.
ikikereanne_ Abilo habilo abiyo bu kelimeleri kullaniyor ne demekse . İsmim merve veevee diyor. Baba diyor bazen dede diyor. Ablamin adi rabia bazen biabia habia falan diyor ne kadari bilincli bilmiyorum