edaisikkaya kızım 27 günlük. gece bir kere uyandırıyorum zar zor onda da azıcık emip uyuyor sabahları da uykulu oluyor ayılana kadar yine azıcık emiyor 5-10 dk falan. ben de doymadı diye zorla emziriyorum yine almıyor memeyi bıraktığında ağlamıyo gülüyo filan acaba doyuyo mudur
Dilanmiray edaisikkaya çişli bez ve kilo alımını takip etmelisiniz bu kadar dk emmeli birşey yokmuş aslında
_tuuggcce_ edaisikkaya 5 dakika emip doyadabilir. Benim bebeğimde genel olarak 5 dk emer. Bunu doktorumuza sorduğumuzda yeri geliyor bizde 5 dakikada doyuyoruz demişti. Yani emdiği süre değil çişli bez sayısı önemliymiş. Fakat gece beslenmesi olarak 1 biraz az gibi. 2-3 saatte bir muhakkak emmesi gerek. Sarılık için değerleri nasıl çıkmıştı?
falconsw edaisikkaya emme süresine takılma benim kızımda kısa süreli emerdi çevremdekiler 15-20 dk emzirdiğini söylerdi kızım 10 dk bile emmezdi . Sonuç olarak kilo alımı gelişimi normaldi demekki doyuyormuş . 27 günlük bebeğin gece 1 kez emmesi az , gece 2 saatte bir saat kurup emzirin .
edaisikkaya Dilanmiray 10 çiş 10 kaka kesin yapıyor 24 saat içinde. ya da o an gazı var da ondan mı emmiyor acaba kestiremiyorum
edaisikkaya senas93 hayır hiç sarılık olmadı ve günde en az 10 çiş 10 kaka yapıyor ve sadece emiyor günde çok zorda kalırsam 30cc mama yıyor bazen o da
senas93 edaisikkaya bez sayısı iyiymiş korkmana gerek yok o zaman sütün çok yağlı olduğu için doyuyor uyanmak istemiyordur :)
ugrakyagiz Evet gece az uyanıyor kan şekeri düşer uyanmaz kendisi sen yine 3 saatte bir uyandır emzir azda olsa
edaisikkaya ugrakyagiz evet azıcık emiyor gündüz ve akşam daha sık emiyor genelde 2-3 saatte altını açtığımda çiş ve kaka kesin yapmış oluyor
senas93 edaisikkaya doktorumuz bize bebeğin her hafta 250 gr alması gerekiyor demişti kilosu az gibi geldi doktor kilosu ile ilgili ne demişti en son? Bence bu durumu mutlaka doktoruna sor biz yanlış yönlendirmeyelim
Vera094 edaisikkaya bir ayda kilo alımı biraz az geldi bana. Bence emzirme sıklığını değiştirin özellkle gece beslenmesi önemli şuan iki üç saatte bir uyandırabilirsiz
Kivitonunannesi edaisikkaya hemşire bana ayda 750-1000 Gr almasıni bekleriz demişti. Biraz daha sık mı emzirseniz
edaisikkaya falconsw falconsw zaten akşam 5-6 saat uyumuyor 1 gibi uyuyor bir 4 de bir de sabah 7-8 gibi emiyor ama isteksiz
edaisikkaya falconsw gün içinde e falconsw gündüz çok huysuz uyumuyor gece tam tersi bi uyudu mu tam uyuyor
falconsw edaisikkaya 3 saate bir emmiş oluyor bu durumda iyi ama ne kadar sık verebilirseniz kar . İsteksiz azda emse yeterki emsin ☺️
edaisikkaya senas93 doğduğu ilk hafta kontrole gittik 3100 demişti doktor kilosunu zorlanırsanız mama verin demişti. şuan 27 günlük ve 3500 sağlık ocağındakiler normal dedi. aylık kontrolüne gitmedik henüz
senas93 edaisikkaya emzirme esnasında sadece bir memeyi boşaltmasını sağlayın 5 dakika ondan 5 dakika ondan şeklinde yapmayın bir de yediklerinize dikkat edin dengeli beslenin yumurta, et, sebze, tatlı her şeyden yiyin
edaisikkaya falconsw mesela emdi az önce uykuya daldı mama yaptım uyandırdım ve büyük bir iştahla içti gerçekten artık paranoyak oldum doymuyor mu bu