Buket57 Kızlar ek gıdaya geçtik ve yoğurt yapmak için pastörize süt kullanıcam nasıl mayalıyorsunuz acaba nelere dikkat etmeliyim,hangi mayayı kullanabilirim🥰
Sedoa_ Buket57 probiyotik toz maya kullanabilirsiniz, evdeki herhangi bir yoğurtla da mayalayabilirsiniz. Pastorize de olsa sütü kaynatın yoksa cıvık oluyor. Yapımı zaten internette bolca mevcur
Elo89 Buket57 sek günlük süt asla tutmuyor bilgin olsun içim günlük sütle başla :) ben activia alıyorum onunla mayalıyorum sütü ısıt havalandırarak serçe parmağını daldır yavaş şekilde 7ye kadar say 7den sonra parmağın yanıyorsa süt tamam activiayı çırp sonra üzerine 2 kepçe süt ekle karıştır kavanozlara böl bebek kavanozu 7 tane çıkıyo sütü ekle üstlerine karıştır kapaklarını ters şekilde üstlerine kapat örtü battaniye ne örtüyorsan ört 4 saat sonunda taş gibi yoğurt oluyor..
Beraninannesii Buket57 Ben Bim altın süt ile yapıyorum taş gibi oluyor ilk mayami eBebekten almıştım hala onunla devam ediyorum . 1 taşım kaynatiyorum ilinmasini bekliyorum serçe parmağımi daldirip 8sn bekliyorum eğer parmağım yanmazsa 3-4 kaşık koyuyorum kendi tenceresinde mayaliyorum minik tencerem var akşamdan mayalayip fırının içine koyup üzerine havlu atıyorum sabah alıyorum çok lezzetli oluyor 😇🤗