gulcanalptug kızlar birikim yapabiliyor musunuz acaba biriktirdiğimiz paraları dolara çevirerek dolar birikimi yapmak mı daha mantikli altına çevirmek mi daha mantıklı yoksa türk lirası olarak biriktirmek mi sizler nasıl ne yöntemlerle birikim yapıyorsunuz
rainayaz gulcanalptug kuzum bence altın daha mantıklı önümüzdeki yıl artış yapabilir. Ben kolye, 3 adet tam altın birde bilezik aldım. Bu ayda 2 çeyrek alacağım
Bsratgyy gulcanalptug bende birikim yapıyorum kenarda durması bana mantıksız geliyor altın yapıyordum daha önce sonra bozdurup hepsini bankaya dolara çevirip kur korumaya yatırdım. ‘ mantığı dolar yükseldiğinde paran yükseliyor dolar düştüğünde paran aynı yüksek seviyesinde kalıyor zararın olmuyor.’ Araştırmanı tavsiye ederim.
Nisanurayten rainayaz birikim için mi aldınız bileziği takmak için mi çünkü bilezik bozdururken çok düşüyor birikim için alıyorsanız bilezik zarar ettire bilir
Poncikkkk gulcanalptug ben hiç yapmadım ama altın biriktirnce bişey olmuyormş en etkilisi borsa falanmş hisse almak küçük küçük hisseler alıyorsn sonra parası artıyor bunu duydum ama dediğim gibi hiç yapmadım eğer cevrenzde yapqn varsa akıl alabilirsniz
Ayseyzcfrt Bende altın alıyordum bebektem dolayı çalışamıyorum. Elime para geçtikçe dolar alıyorum akmasada damlıyor kar zarar hesaplayıp onları bozdurup bilezik yapmayı düşünüyorum. Ufaktanda borsaya girdim hadi bakalm hayırlısı
rainayaz Nisanurayten kuzum hem takıyorum hem birikim araba almak istiyoruz o yüzden nakiti altına ve euroya çeviriyoruz
DenizAlyaa Nisanurayten bilezik bozdururken zarar ettirmez işçiliksiz oluyor 22 ayar olarak hesaplanıyor ben de öyle yapıyorum hem takıyorum hem yatırım
Asyabuse gulcanalptug altın dolar bazında da artıyor. Amerikanında kendi enflasyonu var ons/$ olarak bakıldığında altın daha karlı. Küçük miktarlarda kuyumcuya sürekli gitmek zor diyorsan banka üzerinden alabilirsin
Sarikuzumalp gulcanalptug Türk lirası olarak biriktirmek kesinlikle yanlış zaten o kesin 😃 çünkü her gün her şeye zam geliyor paranız değer kaybeder. Altın dolar mantıklı. Bana kalırsa altın tabiki. Ben 4 yıl önce 430 lira civarlarında elime toplu para geçince hep altın almıştım mesela geçen sene epey kârla bozdurmuştuk.
Nisanurayten DenizAlyaa 1 ay önce 61 gr lik bilezik bozdurdum 55 gram a düştü ordan biliyorum isciliksiz olanı varsa bilmiyorum o yüzden söyledim yanlış anlaşılma olmasın
DenizAlyaa Nisanurayten nasıl düşer 6 gr çok saçma. Alış fiyatı ile satış fiyatı arasında fark var belki ondan dolayı öyle bi fark olmuştur ki bb normal tabi li alış fiyatından geri alıyorlar ama bilemedim belki ucuz bozdu sizin kuyumcu 🤷🏻♀️
Tubasahra Nisanurayten İşçilik olursa düşüyor.Yatırımlık bilezikler oluyor.Onlardan alınca sadece alis satis fiyati etkiliyor.Bir de 22 grammiydi bilezik.Ayarı düşükse oda zarar ettiriyor
Parsveannesi gulcanalptug para biriktirmek icin once paraniz olması lazım bu enflasyonda bu maaslarla zor
Nisanurayten Tubasahra Anladım bende tam bilmiyorum öğrenmek lazım aslında aman zarar etmeyelim de gerisi sorun değil 😊😊