Aaayysseee
Yoğurt çorbası yap Ayşemmmmm
Ben kendi yaptığım tarifi sana vereyim iki tane yumurta kırıyorsun yumurtanın üzerine yoğurt iki yemek kaşığı kadar un ve su koyuyorum kaynıyor sonra içine pirinç atıyorum bir avuç kadar iyice kaynayıp koyu bir kıvam aldıktan sonra tereyağı kavurup nane ile birlikte çorbanın içine atıyorum.
Sütlü kabak çorbası ;
Altı yemek kaşığı süt
Yarım litre su karıştırıp sonra içerisine doğradığın kabakları koy kaynayıp kabaklar Allah’ına kavuşana kadar kaynat sonra bilendırdan geçir ve bebeğine yedir .
Havuçlu tavuk çorbası ;
İki tane tavuk budunu al güzelce haşla içine havuç rendele patates rendele sonra bunların hepsini bilendırdan geçir, hazır.
Brokoli çorbası ;
Yani bu tarifi neden yazdım bilmiyorum hiç yapmadım brokoli ben sevmiyorum o yüzden çocuklarıma da vermiyorum zaten onlarda sevmiyorlar boş ver bu tarifi o yüzden
İrmikli patates çorbası
Patatesleri suda haşla sonra kabuklarını soy tekrar temiz bir suya al kaynadıktan sonra bilendırdan geçir içerisine dört yemek kaşığı irmik at az bir şey tuz at hazır
Mercimek çorbası ;
Mercimek çorbasını bildiğin gibi yap ama içine iki diş sarımsak at hem doğal antibiyotik olur
Şehriye çorbası ;
Domatesli tavuk eti veya ufak kuşbaşı yaparsan içini zenginleştirirsen daha güzel oluyor
Domates çorbası
Benim yaptığım tarifi söylüyorum domatesleri rendele daha sonra bir tencerede biraz un kavur tereyağıyla sonra domatesleri üzerine at sonra biraz süt ile pişir (suda olur) üzerine kaşar rendele
Fındıklı mantar çorbası ;
Fındıkları robotta un haline getir mantarı yemek pişirir gibi pişir blenderden geçir sonra fındıkları at içine ve yedir (Fındık ile mantarın ne alaka diye sorabilirsin fındık ile mantar aynı anda yendiğinde yüksek miktarda beyini geliştirici salgılar salgılıyormuş Bu bilgiyi de ne yaparsan yap fkffkfkfk ))
Mısır unlu kaşarlı çorba;
Mısır ununu tencerenin dibinde kavur daha sonra birazcık su ile pişir veya tavuk suyu olursa daha iyi olur daha sonra koyulaşınca içine kaşar dilimle karıştırıp bebeğidir gerçekten çok güzel çok besleyici bir çorba
Ispanak çorbası ;
Ispanakları yıka temizle sonra yemek yapar gibi ocağa koy İçine pirinci biraz az atacaksın yemek tarzında olmayacak bunu mümkünse bilendırdan geçirmeden yedir biraz öğürüyor ama zamanla alışıyorlar
THE END 😍 benden bu kadar