Papatya5801 Merhaba takma tırnak çok beğeniyorum ama abdest olmaz diye yaptırmıyorum . Ama çoğu kişi takma tırnak artık nasıl oluyor bu anlamıyorum varmı fikriniz 😂
Kalppppp Papatya5801 asla abdest geçirmez canım ben de hasta olunca takma tırnak kullanıyorum namaz kıldığım için.bide gusül gerektiğinde çıkartıp tekrar takıyorum vs böyle kullanabilirsin
-_-hUysUzvetatlikadin Papatya5801 tam bilmiyorum ama kuaför arkadaşlar bilir geçen yapıştırıcı bant falan ararken çıktı karşıma sökülüp takılan tırnaklar varmış böyle bi araştırabilirsin en azından abdest gerektiğinde sökersin
slnrcn Papatya5801 çünkü artık insanlar abdesti de önemsemiyor maalesef. Kesinlikle abdest olmuyor. Bu yüzden yaptırmayıp keyfinizden taviz veriyorsanız Allah sizin için nice mükafatlar verecektir.
Deletedmom104 Papatya5801 Ama çoğu kişi takma tırnak artık nasıl oluyor Bi düşün bakalım nasıl oluyor hayatım? Protez, jel, tips VS vs bunlar geçirmez. Yapışkan bantlı tak çıkar tırnaklardan bahsediyorsan çıkarıp abdestini alırsın 😌
Birdunyabircennetannesi Papatya5801 Geçmiyor Ben protez tırnak yaptırdım ama tırnak yeme hastalığım vardı ve bunun için çoğu yere baktım araştırdım sordum Tırnak yeme durumu varsa sargı görevini görüyor ve abdest geçiyor Ama keyfi durumlarda geçmiyor
Beyzanrrrr Birdunyabircennetannesi bende yiyordum önce tırnaklarım küsmş gbı uzamıyor uzasa bile kırılıylr bakım da yapsam faydassz küçück erkek tırnağo gbı Gerçekten böyle bi durum varmı dedğinz gbı o niyetle yaptrnca geçermi abdest
Tubanurrr Papatya5801 protez olduğu için abdest geçirmiyor canım yani normal oje bile geçirmiyor protez hiçbir şekilde geçmiyor yani yaptıranların da kendi tercihi sonuçta yani abdest konusunda hassasiyetleri olmayabilir yani ama senin hassasiyetin var sa kesinlikle yaptırma
Birdunyabircennetannesi Beyzanrrrr Alo fetvayı arayıp sordum eğer hastalık boyutundaysa her yolu denediyseniz yine olmadıysa protez tırnağı da deneyebilirsin sıkıntı olmaz demişti
Birdunyabircennetannesi Beyzanrrrr Evet ama tırnak yatağı olmadığı için doğru düzgün ondan dolayı çıktı İlk defa o kadar uzamıştı tırnaklarım yine de Ama çıkarınca yine yedim işte 🤦
Beyzanrrrr Birdunyabircennetannesi bende hep bekarken de evliyken de arada takma tırnak kullandım. Protez düşündm o kadar para vermeye de gönlm el vermedi Takma tırnak alıcam sende al yapıştr alttan uzuyor