Reyhan34 Menenjit aşısı paralımı illaki anasaglıgı bedava vurmuyor mu anasaglıgınsa vurulan aşılar ne oluyor peki arkadaşlar ucuza bedavaya anlamadım ya 1650 tl özel hastane devlet filan gitsem para alıyorlarmı bu menenjit için bide 3 doz her ay para gidicek
0000Bahar Reyhan34 evet canım özele de gitsen para alıyorlar devlete gitsen de büyük ihtimalle eczaneden iğneyi aldırıyor öyle gidiyorsun devlete orda vuruyorlar
Poncikkkk Reyhan34 yok o özel aşıya giriyor ücretsiz değil önce sağlık ocağına bildiriyorsun sonea eczanede varsa o aşıyı alıyorsun sağlık ocağında vuruyorlar devletede gitsen ücreti var yani
Asl-2694 Evet ücretli asilar bunlar saglik ocaginin yaptklari farkli. Saglik ocagi size ozel asilar icinde takvim olustrur o gnler asiyi eczaneden ucretli alip saglk ocagnda yaptirabilirsiniz. Ne yazikki boyle.
Tbiolt Menenjit devletinmi artık sgk nınmı bilmiyorum karşılamadığı bir aşı bazı özel hastaneler extra ücret aabiliyorlar bu arada isteğe bağlı yapılan bir aşıdır zorunlu değildir ama ben maddi durum elverişliyse yapılması taraftarıyım
emreozdemir Reyhan34 ulusal aşı takvimine girmesi için sağlık politikası gereği “maliyet etkin” olması gerekiyor bu yüzden rota ve meningokok aşıları henüz takvim dışında yani devlet bedavaya getirtse bu hastalıklara yakalanan insanları tedavi etmekten daha çok para harcamış olacak kar zarar hesabı. Belki ilerde takvime girer bilemeyiz ama ben meningokok aşılarını şahsen yaptıracağım rotanın tarihini kaçırdık