Berko
Ben 3 gün kuralı yapmadım. Biz biraz erken başladık tadımlara. Her gün bir şey verdim. İlk yoğurt ile başladım. Sonra yoğurt kabak, üstüne ekleye ekleye gittim. Alerji durumu bir gün içinde çıkıyormuş. Çorbayı fazla yapıyorum sıcak şekilde kavanoza koyuyorum. 3 gün içinde veriyorum. Bazen 2 gün oluyor.
+6 Ay Kırmızı Biber Çorbası
🔹2 adet kırmızı biber
🔹Çeyrek soğan
🔹Yarım patates
🔹1 küçük sarımsak
Bütün malzemeleri temizleyip tencereye alıp suyla haşladım. İyice haşlanınca Blenderdan geçerdim. 🌼
Ispanak Çorbası
Malzemeler
🔹Yarım havuç
🔹5 yaprak ıspanak
🔹3 yemek kaşığı zeytinyağı
🔹2 kaşık un (ben yulaf ve pirinç unu kullandım)
🔹1 su bardağı su
Önce tencereye zeytinyağını ekledim ve rendelediğim havucu kavurmaya başladım. Daha sonra küçük halde doğranmış ıspanaklarımı ekleyip kavurmaya devam ettim. İyice kavrulduktan sonra 1 su bardağı suyumu ilave edip kaynamaya bıraktım. Daha öncesinde kavurmuş olduğum yulaf ve pirinç unundan 1 kaşık içerisine ilave ettim. (sizin elinizde hazır yoksa eğer, başka bir tencerede 2 kaşık unu yağ ile kavurup pürüzsüz hale getirdikten sonra çorbaya ilave edebilrisiniz.) Çorbanın kıvamını kendinizde ayarlayabilirsiniz. Ben un koyduktan sonra çok az su eklemesi yaptım. İyice kaynadıktan sonra ocaktan alıp ilk sıcağı çıkınca Blenderdan geçerdim. Çok güzel oluyor.