Merhabalar öncelikle bu durumda olan aileler için geçmiş olsun acil şifalar diliyorum. Başımızdan gecenleri teşhis tedavi iyileşme süreci olarak anlatacağım.
Oğlumun sünnetini 7 aylık iken narkozsuz olarak yaptırmıştık.O dönemde bu hastalıkla ilgili hiç bir belirtimiz yoktu.
1,5 yaşına geldiğinde bir akşam bezini açtığımda birden o bölgede morarma şişlik görüldüm ve panik halinde sürekli muayenesini yaptırdığımız özel hastaneye gittiğimizde ultrason ile bakılması gerektiğinini ve bu tür cihazın üniversite hastanesi yada eğitim araştırma hastanesinde olacağının söylenmesi büyük şansımız oldu.
Üniversite hastanesinde Cihaz ile bakıldıktan sonra nöbetçi çocuk cerrahi doktoru tarafından yumurtaların testislere doğuma yakın indiğini ve kanalın kapanmasının iki yılı bulduğunu bu kanal kapanana kadar da testislerin olduğu bölgeye su inişi olabildiğini söyleyerek bu durumun geçici olabileceği 2 yaşını bekleyerek takip etmemizi ve acil bir şey olursa yada 2 yaştan sonra geçmez ise tekrar muayeneye gelmemizi söyledi.
2 yaş 2 aylık olduğunda gittikçe belirginleşme şişlik süreleri uzun sürüp kaybolmaya başlamıştı. Bende randevu alarak muayeneye gittiğimde ameliyat denildi ve tarih verildi. Üniversite hastanesi olduğu için randevu bekleme ameliyatı bekleme derken 3 ay geçti ( bizim durum için çok acil bir ameliyat olmadığı belirtildi ) bu süreçte sağ testiste daha da çok şişme ve şişmenin artık inmemesi başlamıştı. Ameliyata girerken yumurta gibi sivri ve sert bir şişlik vardı. Ameliyat sürecimiz de şu şekilde oldu.
Oğlum 19.Eylül 2023 tarihinde 2 yaş 5 aylık iken hidrosel ameliyatını oldu. Bulunduğum şehrin üniversite hastanesinde çocuk cerrahisi polikinliği talebim üzerine profesör doktor tarafından ameliyatı gerçekleşti. Ameliyatı için oğlum kucağımda anestezisi yapılıp aldıktan 1 saat 10 dk sonrasında yanımda idi. Ameliyat kasıktan küçük bir alanda gerçekleşmiş olup ameliyat sonrası doktorumuz su inişinin olduğu kanalı kapattıklarını ve kistleri ( o bölgeye inen sular sanırım kistleşme yapıyor ) temizlediğini söyledi. Ameliyatımız günübirlik cerrahi olduğu için 4-5 saat kadar hastanede durduktan sonra taburcu olduk. Allahıma çok şükür sanırım Yaşının küçük olması nedeni ile toparlanması çabuk oldu. Ameliyatın Ertesi günü evin içinde ayakta oyuncakları ile oyun oynamaya başlamıştı ben yinede çok ayakta kalmaması için yatış pozisyonunda iki gün geçirmesini sağladım. Üçüncü günü gayet toparlamıştı.
Çok korkup büyük stres yaşamıştım bugun olsa yine korkarım eminim ama okuyan ailelere söyleyebilceğim 12. Günümüzdeyiz Allaha çok şükür her şey yolunda. Bir minik bebek annesi olarak Kendi adıma belirtmek isterim ki profesör doktorlara ulaşabildiğimiz hastaneler olmasından dolayı içim çok rahat etti.
Benim bu süreçte sohbet ettiğim ailelerden öğrendiğim önce geçip herhangi bir yaş diliminde ( 4-5 - 10 vb. ) bile tekrar ortaya çıkmasıydı. Yani tamamen çocuğunuzun gösterdiği belirtilere göre hareket etmenizi öneririm.
Yazdıklarım dışında bilgi alışverişi yapmak isterseniz wp dan bana ulaşabilirsiniz 5417370188