Balbeby bazı insanlarda şu durum var; cocugun direkt tuvalete yapması bekleniyor.
şöyle düşünün; bu çocuk gözünü açtığından beri bir rutini var BEZE YAPMAK. şöyle düşünün siz türkiyede doğdunuz büyüdünüz ama sizden bir anda almanca konuşmanız bekleniyor. o yüzden sabır gerektiren bir süreç. çocuğunuz kendini ifade edebiliyorsa hazırdır.
benim kızım kuru kalkmıyordu, bezinden rahatsız olmuyordu, ne çiş ne de kaka söylüyordu ama biz başardık.
eğer kendinizi hazır hissetmiyorsanız hiç başlamayın derim cünkü en az 5 gün en fazla 15 gün heryerden ama heryerden çiş ve kaka temizliyceksiniz.
ben nasıl yaptığımı anlatayım;
34 aylıktı, öğle uykusundan uyanınca koşarak tuvalete götürdüm. cocuklar uykudan uyannca mutlaka cis yaparlar. ilkini bu şekilde yaptırdım ve bezini cıkardım. hatta bezleri sakladım. altına külot giydirdim. ilk 3 gün neredeyse 5 dkda bir tuvaletteydik, oyalayarak 5 dk falan oturttum. kalktıktan sonra yaptığı da oldu, çişini yaptı yarım saat rahatım dedikten 2 dk sonra da yaptı. çünkü kaslarını tutmayı bilmiyorlar en başta. sonra zamanla bu aralıklar uzadı, biraz biraz tutmaya başladı. 4 gece kaçırdı ama ben kaldırmadım hiç. kaçırdı üstünü değiştim geri daldı. bir daha da hiç kaçırmadı bu hafta 2 kaza yaşadık sadece o da yatmadan üzüm yemişti ona bağlıyorum.
çişi 5. gün baya öğrenmişti, söylemiyordu ama gelince banyoya koşuyordu. kaka daha uzun sürdü, yüzüne baktık hep ıkınmayı yakalayınca koşturduk. 8. günde kakayı tutmayı öğrendi. o zamana kadar koltuklar halılar yataklar neresi kalmadı ki işenmemiş sayamadım 😀
6 gün hiç evden cıkmadım bu arada, çünkü her çiş yaptığında yıkıyordum üşütebilridi nisan ayıydı. hemde dışarıda 5 dkda bir tuvalete götüremezdim. 5. gün çişi söylemeye başlayınca öğle uykusundan kalktığı zaman 45 dk kadar yakındaki parka götürdüm sadece. aparat olarak klozet aparatı aldım a101den, hatta 5 ekimde de gelicekmis kalitesi cok cok iyi hiç kaymıyor klozetten. lazımlık bana hijyenik gelmedigi icin hic almadım ama tabi cocuk klozetten korkuyorsa olabilir.
hergün 1 makina çamaşır, kakalı külotlar temizlemeye hazır olun gerisi halloluyor bir şekilde 😀