Acemiannecik Kızlar 43 günlük bebeğim var çarşamba gecesinden beri kaka yapamıyor çok osuruyor ama kakasini yapamıyor başınıza hiç böyle bisey geldi mı? Nasıl yapmasını sağladınız? Zeytinyağı icirdim masaj yaptım hareket ettiriyorum ama yine De yapamıyor 😔
Zeynebim01 Acemiannecik benim bebegim de öyleydi hala arada zorlanıyor kulak çubuğunu zeytinyağına batırıp poposunu uyarıyorum pamuklu kısmını nazikce iç kısmına sokuyorum masaj yaparak. hemen ıkınmaya başlıyor zaten. arkasına kakasini yapıyor. fışkırır gibi yapıyor dikkat et. kendi kendine yapmaya alışana kadar müdahale etcez mecburen🤷♀️
Cnprtk Acemiannecik benimde 20 günlük ama 3 günde bir kaka yapıyo sürekli snacısı var kuzumun bilmiyorum
nazanay Acemiannecik Anne sutuyle besleniyorsa, 10 gune kadar kaka yapmamasi normal demisti kizimin doktoru.
[silindi] Cnprtk Siz yenidoğan dönemindesiniz doyup doymaması o dönemde kakalı bezle takip edilir. Aç kalıyor olabilir o dönem için 3 günde bir kaka az biz 5-6 kez kakalı bez alıyorduk. Eğer kullanmıyorsanız doktorunuza danışıp mama deneyin bir iki gün muhtemelen kaka sıklığı artar
[silindi] Acemiannecik kulak çubuğuyla poposuna bebe vazelini sürerek geçti bizim o dönemlerimiz çok çok hafif iç çeperine doğru sürüp baş parmağımla masaj yapıp bekleyip biraz daha sürüyordum anında yapıyordu tazyikli bi şekilde genelde çok gazlı bebekler zorlanıyor kaka yapma işinde. Biz ilk 3 ay bu yöntemi kullandık
Tugbanur Acemiannecik ben bebek yağıyla kasıklarına masaj yapıyorum ertesi gün yada ondan sonraki gün yapıyor