Hacerr7 Kızım 1 yaşına girdi doktorumuz menenjit aşısından bahsetti yaptıran var mı sizce yaptırmalı mıyım arkadaşlar
Sura_e Hacerr7 Benim oğlum 5 aylık biz ilk dozunu bugün yaptırdık bizede doktorumuz taa 2 hafta önce söylemişti ben çok emin değildim ama bu aralar vakalar çoğalınca yaptırmaya karar verdim
mraslan Hacerr7 Yani ben oğluma açıkcası hem A hem de Btipi aşısını yaptırdım şuan her ikisinden de 2. Dozlarını olduk. Açıkcası yüksek ateş riske atılacak bir şey değil ve gerçekten böyle bir şey yaşandığı zaman kurtulma şansı yok Allah korusun.
kursadsrkndyg Hacerr7 bende yaptrdm 9. Ayında smdi 1 yasında 2. Dozunu yaptrcaz kesınlıkle yapılması gerekıyor bende kendımde saglıkcıyım meenenjıt cok cabuk ilerleyen ve ölümcül olan bi hastalık o yuzden bence gerekli
Minnakyavrumm mraslan Her hangi bir yan etkisi varmı canım Bende yaptırıcam ama şu aralar rahatsızlandı birde diş çıkartıyor o yuzden korktum yaptıramadım
mraslan Minnakyavrumm Oğlum 5 aylık bize doktorumuzun oluşturduğu takvim şu şekildeydi 3.5.13 aylarda vurulacak. Biz herhangi bir etki yaşamadık normalde bexsero ateş yapar diyorlar ama çok şükür öyle bir şey olmadı. Ama şöyle de bir durum var her aşılarda 5’çocuktan 1’inde ateş gözükebilir anca canım
zeynepzeze Menenjit geçiren bebek veya çocuklar enfeksiyonu kaldıramayıp yoğun bakıma kaldırılıyorlar ve çoğu kaybediliyor 😢 Lütfen anneler imkanınız varsa kesinlikle yaptırmaya çalışın
Minnakyavrumm mraslan Bilgin için teşekkür ederim canım Benim oğlum 10 ay 22 günlük normalde 9. Ayda aşı ol ası gerekiyordu ama tam 9 aylık oldu üst solunum yolu enfeksiyonu oldu o yuzden ası olamadı Daha sonra Bı turlu ıyı olamadı yaptıramadım Açıkcadı cok korkuyorum
mraslan Minnakyavrumm yok korkulacak bir aşı değil açıkcası oğlum geçen hafta 2 tane menenjit 1 rota aşısı oldu gerisini siz düşünün ☺️
Minnakyavrumm mraslan Ya kıyamam nasıl dayanmış Maşallah bebişine 😍 Benim ki bu aralar nazlı ve bıraz bağışıklığı düştü galiba 9 aylık oldugundan beri bir hasta oluyor bir ıyı oluyor Maşallah şuan iyi çok sukur haftaya kontrolleri var ondan sonra nasıp olursa bende ası yaptırcam
GizemBoncuk Hacerr7 bizde menenjit icin gec kaldik.yasimizi bekledik.13 aylik iken nimerix tek doz.14 aylik iken nimerixin ilk dozu 16 aylik oldugundada ikinci dozunu yaptirabilirsiniz dedi. Devlet hastahanesinde cocuk enfeksiyon uzmani ile direk gorustum
nkarac NurCelik bexsero 405 tlydi. 3 doz yapılacak. Diğer grup için bize menactra marka aşıyı yazdı doktor. O da iki doz 275 tl galiba şu an fiyatı.