benuykukadiniyimm Kızlar ek gıdaya başladık yavaştan. Yani başladıktan kastım,çok az az tattırmaya başladım. Sebze tattıracağım. Burda okuduğum yazıların geneli buharlı süzgeç almış onunla pişiriyor. Bunun harici pişirme yönteminiz var mı ?
mirgulak benuykukadiniyimm ben tencereye su koyuyorum demir süzgeçler var üstüne onu havuç kabak falan koyuyorum ve kapakla örtüyorum buharda pişiyor 🙃
kelebek_17 benuykukadiniyimm cezvenin üzerine çay süzgeci koyup onda pişirmiştim ilk zamanlar. çok küçük miktarda pişireceğin için yeterli oluyor.
Senorita benuykukadiniyimm ben hiç buharda yapmadım , suyu az kalana kadar haşladım verdim tüm sebzeleri
1oglananasi6 Patatesi üçe dorde böl üstünü gecicek kadar su koy hasla çok su koyma onu ayarla yumuşayınca da zeytinyağı az akıt çatalla ez yedir. Bende buharda pişiriyordum ama sonra hep böyle yaptım daha kolayima geliyordu çünkü
sonbezbukucu 1oglananasi6 bende sizin gibi yaptım. haşlama daha kolay ve pratik geldi bana onun için hiç buharda pişirmedim. hatta haşladığım sudan çorba bile yapıyordum
benuykukadiniyimm 1oglananasi6 patates kabızlık yaptı mı bebeğinizde ? Ve verdiğiniz miktar ne kadar idi ilk denemede ?
1oglananasi6 sonbezbukucu ilerki aylarda tencereye havuç patates brokoli ve üzerini gecicek kadar su koyun haşlayın sonra blendirdan geçirin bi kaç küp tavuk suyu atın o kadar sağlıklı ki hem bağışıklığa da iyi gelir
1oglananasi6 benuykukadiniyimm 1 küçük patatesi haşlıyordum ama ben çok fazla tek vermedim bi kaşık yoğurtla karıştırıyordum öyle sindirimede iyi geliyor kabizlik da yapmıyor
benuykukadiniyimm 1oglananasi6 hımm çok teşekkür ederim sağolun. Birde başka ne verdiniz ilk başlarda ? Ben hiç sebze tattırmadım.
1oglananasi6 benuykukadiniyimm once yogurt tattırın sonra sebze hergun birisi havuç kabak patates sonra og marka tarhana aldım trendyoldan onu çok seviyor suan bir buçuk yaşız hala sever bide o ıslanmaya gerek kalmıyor önce hemen pişiyor çok pratik. Sonra og marka bebek irmigi alıyordum onu pişirip içine cam rendeden şeftali fln rendeleyip katıp yediriyordum biz erken başladık ek gıdaya
Meriskus 1oglananasi6 og markasından neler alınmalı ek gıdaya gecicem tadım bitti Tarhana alıcam İrmik alıcam Pekmez düsünüyprum baska ne almalıyım
Zumra_Fatma benuykukadiniyimm kiz ben o aparati almadan buharda pisirdim nasil mi akla geelll😅😅 fiskiriyor normal suzgecin var mi demir metalimsi yada normal suzgec makarna suzgece suyun kaynasin ayni tencereye uyumlu suzgec koy sonra ne koyacaksan artik koy kapagida suzgecin uzerine kapa biraz pisir afiyet olsun
benuykukadiniyimm Zumra_Fatma ya evet üstte söylediler birisi daha yapmış aynı fikirden ama sanırım suda haşlayacağım genelde onu önermişlerr 😅