Yesiliremm Kızlar bebeğim 4 bucuk aylık bugün çocuk doktorumuz yavaş yavaş tadımlara başlayın yoğurt, yumurta sarısı, muhallebi vs dedi. Siz ne zaman başladınız nelerle başladınız ?
senas93 Yesiliremm doktorunuzun acele etmesinin bir sebebi var mı? 6.-7. Aylar tadım ayı yumurta sarısı vs için çok erken geldi
Esmaerol Yesiliremm 5 5 buçuk da başlamak iyi olurdu aslnda ama doktorunuzun böyle dmeesinin bı sebebi var mi
ISILTAN Yesiliremm Merhaba sebebi özel değilse söyleyebilir misiniz :) Bende katı gıdaya hemen geçmek istiyorum :)
Yesiliremm ISILTAN bebek eğer başını dik tutmada sıkıntı yaşamıyorsa destekli oturabiliyor ve agzına yalattıgınız yogurt vs yiyecegi yalanarak yutabiliyorsa artık yavaş yavaş başlamanız gerekiyor ille de 6.ay diye tutturmak çok yanlışmış 🥰
tugce7934 Yesiliremm 4 aylik çok küçük değil mi Biz 6. ayda başladık. bağırsakları hazır olmaz diye biliyorum 4. ayda
Yesiliremm tugce7934 gayet hazır zaten agır şeyler degil yogurtla ya da meyveleri falan yalatarak başladık yavaş yavaş geçicez inşallah pürelere de
Yesiliremm _The_ANA_ hayır kilosu gayet iyi ama tadımlara 4 ay sonra başlanması gerekiyormuş bununla alakalı size bir video ekliyorum izleyebilirsiniz
_The_ANA_ Yesiliremm Paylaşım için teşekkürler. Ama ben kendi doktorumun yönlendirmelerini dikkate alıyorum. Kaldı ki 5.5 aylık bir bebeğin bile ek gıdada sindirim konusunda çok zorlandığını tecrübe etmiş bir anne olarak henüz erken olduğunu düşünüyorum ben.Siz nasıl isterseniz öyle devam edin elbette
ISILTAN Yesiliremm A teşekkür ederim . Peki birşey daha sormak istiyorum oturmaya ne zaman başladınız
Yesiliremm ISILTAN 😂😂evet yine linç yiyebilirim ama benim bebeğim 3 aydan beri oturuyor hatta oturmadıgı her dakika aglıyor başını dik tutabilmesi ve yatar pozisyondayken kendini kalkmak için mekik çeker gibi yukarı kaldırması gerekiyor oturtulması için o yüzden aylara takılmamak gerekiyor bunu arastırmalarıma ve okuduğum gelisim kitaplarına dayanarak söylüyorum her bebeğin gelişimi farklı kimisi 6 aylıkken kimi 2 aylıkken oturuyor siz bebeğinizi gözlemleyin o hazır oldugunda zaten belli eder ona engel olmayın eger sürünmek isterse sürünsün yemeklere saldırırsa meyveleri dalan yalatabilirsiniz oturmak isterse kısa sürelerle oturtun :)
ISILTAN Yesiliremm Ekran görüntüsü aldım . Söylediğiniz şeyleri farkettiğim zaman bende bebeğime hem oturması hem ek gıda için destek olacağım . Söylediğiniz gibi her bebeğin gelişiminin farklılığına inanıyorum . Kendimde gıda sürecine bir an önce geçmek istiyorum .