ipek44 Merhaba kizlar haftaya ek gıdaya geçiyoruz neler almalıyım ve ilk neyden başlamalıyım kimi doktor yoğurt diyor kimisi sebze püresi fikirlerinize ihtiyacım var. NOT: ÇALIŞAN ANNELERİN ALLAH YARDIMCISI OLSUN 🤲🏻🤲🏻
Ahhannelik ipek44 5 aylıkken tadimlara başladım 3 gün kuralı ile 1 ay kadar sürüyor. İlk yoğurt verdim sonra kabak püresi sonra havuç püresi sonra elma armut muz hepsini püre olarak verdim 3 gün kuralına uyarak tabi sonra havuç kabak ve bebek irmiği ile püre yaptım diğer gün meyveli yaptım yoğurt bebeğime ağır geldi ara vermiştik şimdi tekrar başlayacağız 6 ay 25 günlük bebeğim şimdi ne versem yiyor 7. Ayda tamamen çorbalara falan geçebilirsin dedi doktoru ben zaten baharatsiz yapıp 1 çay kaşığı kadar yediğim yemeklerin suyundan veriyordum
Ececiiim ipek44 bizim doktorunuz kendi yaptığın tuzsuz salçasız herşeyi verebilirsin az az tadım şeklinde dedi. 3 gün kuralına uymana gerek yok aylar sürer o şekilde çocuk sıkılmasın dedi çok mantıklı buldum. Mevsim sebze meyveleri yoğurt o şekilde tattık ilk ay
izd ipek44 ben doktorumuzun ve pediatri derneğinin önerisi ile tam altı ayda başladım, ilk denediğimiz yoğurt idi. Üç gün kuralı ile ilerledim. Sonra kabak, havuç gibi sebzelerle ilerledim. Sebzelere ok verdikçe meyveye geçtim.